Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politieke organisaties krijgen informatie over verkiezingen 2020

Geplaatst

op

door

In aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn vertegenwoordigers van politieke partijen geïnformeerd over de stand van zaken. Ruim 300.000 personen zullen mogen stemmen, waarvan ongeveer 40.000 voor het eerst naar de stembus gaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt het belangrijk om de partijen en de samenleving constant op de hoogte te houden van de vorderingen in de organisatie naar die dag toe.

Eerder deze week heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zijn nieuwe website  http://cbb.gov.sr  gelanceerd. Burgers die toegang hebben tot het internet kunnen op deze site hun persoonsgegevens controleren op juistheid, zegt minister Mike Noersalim. De bedoeling is om op weg naar de stembusgang genoeg informatie aan de samenleving te verstrekken, die vooral nieuwe kiezers moet bewegen om te gaan stemmen. Politieke organisaties spelen ook een grote rol in de motivatie van burgers.  Een nauwe samenwerking met deze organisaties is volgens de bewindsman noodzakelijk, omdat informatie van kandidaten op tijd beschikbaar moet zijn voor het drukken van de stembiljetten.

Een voorkomend verschijnsel is dat vóór de verkiezingen veel oproepingskaarten niet worden bezorgd. Volgens minister Noersalim is één van de oorzaken hiervan, dat personen hun verhuizing niet doorgeven aan het CBB. Bij de komende stembusgang zal alles aan gedaan worden om dit verschijnsel te verminderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Suriname

President Bouterse brengt bezoek aan Brokopondo

Geplaatst

op

door

President Desiré Delano Bouterse heeft een werkbezoek gebracht aan het district Brokopondo. Hij bracht een bezoek aan de dorpen Marshallkreek, Klaaskreek en Drepada, op woensdag 13 november 2019. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek van gedachten gewisseld met plaatselijke bewoners en nam notitie van de knelpunten die de dorpsbewoners te berde brachten.

Het Staatshoofd werd bij aankomst in het district Brokopondo welkom geheten door de schooljeugd. Daarna bekeek hij de vorderingen van de werkzaamheden aan het weggedeelte dat loopt naar de rivier. In de vergaderzaal werden de knelpunten door de bewoners van Marshallkreek aan de president voorgehouden. Het dorp Klaaskreek kwam daarna aan de beurt. De plaatselijke bevolking gaf het staatshoofd te kennen dat ze graag aan ondermeer kippen- en varkensteelt wil doen. Ook is de wens te kennen gegeven om het gebied verder uit te breiden. President Bouterse gaf aan dat samenwerken belangrijk is om ontwikkeling tot stand te brengen. Hij hield de bewoners voor dat er ook gekeken moet worden aan andere vormen van werkgelegenheid, dan alleen het werken in de goudsector. De president noemde de dorpen Apetina als Kapasikele als voorbeeld, waar door samen te werken grote prestaties zijn neergezet. Te Klaaskreek beloofde de president dat voor de bewoners onder meer trainingen komen, om het gebied naar grotere hoogten te tillen.

Tijdens zijn bezoek aan het dorp Drepada deed de president de toezegging, dat het waterprobleem wordt opgelost. Ook het sportveld wordt in orde gemaakt en de leslokalen afgebouwd. Binnen korte tijd zal een bus worden ingezet om kinderen naar school te vervoeren. De plaatselijke bewoners hebben tijdens de ontmoeting met de president hun bezorgdheid geuit, met betrekking tot de uitgifte van een concessie voor goudwinning aan een bedrijf. De bewoners hebben aangegeven dat het dorp binnen het concessiegebied ligt en zij op basis daarvan voor problemen vrezen. Het staatshoofd heeft verzekerd dat het dorp zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Ook hier benadrukte president Bouterse dat het noodzakelijk is dat alle burgers hun handen ineenslaan om de broodnodige ontwikkeling te realiseren.

Lees verder

Meest gelezen

X