Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politieke organisaties krijgen informatie over verkiezingen 2020

Geplaatst

op

door

In aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn vertegenwoordigers van politieke partijen geïnformeerd over de stand van zaken. Ruim 300.000 personen zullen mogen stemmen, waarvan ongeveer 40.000 voor het eerst naar de stembus gaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt het belangrijk om de partijen en de samenleving constant op de hoogte te houden van de vorderingen in de organisatie naar die dag toe.

Eerder deze week heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zijn nieuwe website  http://cbb.gov.sr  gelanceerd. Burgers die toegang hebben tot het internet kunnen op deze site hun persoonsgegevens controleren op juistheid, zegt minister Mike Noersalim. De bedoeling is om op weg naar de stembusgang genoeg informatie aan de samenleving te verstrekken, die vooral nieuwe kiezers moet bewegen om te gaan stemmen. Politieke organisaties spelen ook een grote rol in de motivatie van burgers.  Een nauwe samenwerking met deze organisaties is volgens de bewindsman noodzakelijk, omdat informatie van kandidaten op tijd beschikbaar moet zijn voor het drukken van de stembiljetten.

Een voorkomend verschijnsel is dat vóór de verkiezingen veel oproepingskaarten niet worden bezorgd. Volgens minister Noersalim is één van de oorzaken hiervan, dat personen hun verhuizing niet doorgeven aan het CBB. Bij de komende stembusgang zal alles aan gedaan worden om dit verschijnsel te verminderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Lees verder

Suriname

Suriname condoleert Frankrijk met dood militairen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), de regering van Frankrijk gecondoleerd met het overlijden van drie militairen aan de grens met Frans – Guyana. Buza zegt in een verklaring, dat zij via mediaberichten van het tragische gebeuren kennis heeft genomen.

Uit informatie van BuZa blijkt, dat het ongeval zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans – Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometers verwijderd van de grensplaats Maripasula. De mannen waren bezig met een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied. Bij aankomst troffen zij een tunnel aan en enkele spullen van de goudzoekers, die in beslag zijn genomen. De bedoeling was om de tunnel op te blazen. Tijdens het plaatsen van de explosieven bij de tunnel, zijn de militairen onwel geworden door de giftige gassen die uit de grond kwamen.  

Het ministerie schrijft verder, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied construcief verlopen. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd, er voor beide partijen een bevredigende oplossing komt.

Lees verder

Meest gelezen

X