dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Politieke leiders geven niet altijd het voorbeeld volgens Breeveld

lees ook ...

Maleisisch bedrijf bespreekt interesse in Surinaamse oliepal...

De Maleisische KTS Group of Companies heeft interesse getoond in de oliepalmteelt in Suriname en is op zoek naar investerings- en samenwerkingsmogelijkheden op dat gebied. Onlangs werd de delegatie on...

 Carl Breeveld van de politieke partij DOE is geen parlementslid meer, maar blijft de politiek wel volgen. Hij leeft nog steeds mee met wat er gebeurd. Ook hij wordt beziggehouden door de pandemie en de financiële crisis waarin Suriname zich momenteel bevindt.

“Het grootste deel van de samenleving houdt zich aan de regels, maar er zijn ook mensen, onder wie zelfs regeringsleiders, die dat niet doen, terwijl ze allerlei zware regels opleggen. Laat mensen zien dat jij je aan de maatregelen houdt die jezelf hebt genomen, anders is het hek van de dam. Je geeft de samenleving een reprimande, maar zelf speel je awari domri. Dat kan toch niet?” aldus Breeveld. Een voorbeeld voor de ex-parlementariër is het pakkettenproject van Abop-hoofdbestuurslid Joël ‘Bordo’ Martinus te Pontbuiten, feestjes van de president en vicepresident. Deze dingen presenteren niet wat men voorhoudt als regering.

Breeveld merkte ook op dat  er in het Covid Outbreak Managementteam geen gedragswetenschappers zoals psychologen, pedagogen en sociologen zitten, maar alleen medische specialisten. Daarom wordt de situatie alleen van de medische kant bekeken.  Als dominee vind hij het ook niet juist dat de kerken gesloten zijn. Er zou een mogelijkheid gevonden moeten worden om met toepassing van de protocollen kerkbezoek mogelijk te maken. Verder is het voor hem vreselijk dat er zoveel doden vallen.

Zijn mening over het verschil van zienswijze tussen de regering en enkele kerkleiders is duidelijk. “Niemand moet gedwongen worden, mensen moeten zelf bepalen wat ze doen. Er zijn bijvoorbeeld geloofsrichtingen die tegen bloedtransfusie zijn. Je kunt de mensen niet dwingen. Er is een democratisch bestel waarin mensen voor zichzelf besluiten moeten kunnen nemen. Dit moet geen breekpunt zijn van wel of niet. Iedereen moet het zelf weten, christenen of andere gelovigen, eenieder heeft zijn verantwoordelijkheid”, is de mening van Breeveld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieke leiders geven niet altijd het voorbeeld volgens Breeveld