zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Politiekapel moet terug naar glorietijden

lees ook ...

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december - Wereld Bodemdag - werd afgesloten. De tentoonstelling ging va...

Er is een aanvang gemaakt met een beleidsintentie van de regering,  om de politiekapel in te zetten voor verschillende projecten. Een dossier hiervoor is ontwikkeld als gevolg van een gesprek tussen Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de kapelmeester Roy Brathwaite. Deze maand start de politiekapel  met het verzorgen van muzieklessen aan jongeren in detentie bij het Jeugd Correctie Centrum (JCC), alsook het jeugd doorgangscentrum ‘Opa Doeli’.

Deze activiteiten zijn onderdeel van het project dat de politiekapel moet herstellen en terugbrengen naar het hoge kwalititeitsniveau van haar glorietijden.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie ontving vrijdag het dossier uit handen van kapelmeester Roy Brathwaite. De directeur van het JCC, Danielle Beeldsnijder, de coördinator van Opa Doeli, Marita Ritfeld-Asontoe en stafmedewerker Purcy Landveld, die trekker is  van het project waren ook aanwezig. Hierin staat de geschiedenis van de kapel. De manier van functioneren, en het doel van deze dienst binnen het korps wordt ook belicht.

Verder vindt men ook erin, de specificatie van de instrumenten, benodigdheden en personeelsversterking die nodig zijn om het doel te bereiken. Samenlopend met het herstel is ook de maatschappelijke inzetbaarheid van de kapel, een onmisbaar onderdeel van de beleidsvisie van minister Amoksi. Als pilotproject zal daarom ook muzieklessen worden verzorgd aan kansarme jongeren. De start daarvan is in Stibula te Latour.

Kapelmeester Brathwaite, en de rest van de aanwezigen spraken hun dank uit voor de inzet van de minister om de politiekapel nieuw leven in te blazen. Ook Beeldsnijder en Ritfeld-Asontoe benadrukten blij te zijn met deze samenwerking en verwachten een integrale begeleiding met continuïteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiekapel moet terug naar glorietijden