Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politiek Suriname op weg naar 25 mei…DA91

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 22 At 16.05.58

Aftellend naar 25 mei 2020
Let’s go united and be powerful together!
Werkend houden ‘w in gedachten.
We gaan werken ja; heel hard werken om de nieuwe republiek te bouwen.
Laten we als bij de trouwbelofte, met eerbied de hand op ons hart, zeggen:
fu tru nanga lespeki, ja met eerbied, yes proudly – volgen wij met de juiste wegwijzer of compas de weg naar een Nieuwe Republiek.

We willen niet meer beledigd worden.
We willen niet meer gedowngrade worden.
We willen niet meer belachelijk gemaakt worden.
Nee we willen niet meer te kijk worden gezet.

Mama Sranan en haar volk verdienen beter!
Ja wij verdienen het beste dat mogelijk is……dus:

Weg met corruptie.
Weg met gesjoemel en diefstal. Weg met vriendjespolitiek en regelarij.
Weg met degradering.
Weg met oneerlijkheid en onrechtvaardigheid.
Weg met…..alles dat ons waardij schaadt.

……….En
Welkom integriteit, eerlijkheid.
Welkom herstel van normen en waarden.
Welkom rechtvaardigheid en gelijkheid.
Welkom gelijke kansen voor alle burgers in de nieuwe republiek.

Wan nyun historia gi Sranan! Na unu musu mek’ en ibri wan. Nanga unu wroko nanga un’ strey, Sranan sa go na hey!

Whatsapp Image 2020 05 22 At 16.05.58 1

Volgens onze Grondwet heeft iedere burger recht op een stuk grond. Laten we beginnen om iedere burger vanaf de leeftijd van 21 jaar en een onderneming wil starten, die mogelijkheid bieden door hen een stuk grond doen in grondhuur te geven, want ook met deze grondtitel kan een hypotheek aangevraagd worden. Zodoende kan de staat inkomsten genereren uit de jaarlijkse grondhuur betaling.
Hoe meer inkomsten hoe meer voor het volk gedaan kan worden, in het bijzonder voor de ouderen en mensen met een beperking.

Denk aan het realiseren van:

Huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, criminaliteitsbestrijding, sportbevordering en begeleiding, alsook cultuur beleving.
Wij kunnen met z’n allen profiteren van de rijkdommen ons door de schepper geschonken, wanneer wij op verantwoorde wijze onze bodenschatten exploiteren.

Ook het bevorderen van de toerisme kan bijdragen aan de ontwikkeling.
Ons volk moet worden opgevoed tot zelfstandige burgers, door het beschikbaar stellen van goede educatie. Er moet worden gewerkt aan een zelfvoorzienende samenleving, waar meer geproduceerd wordt. Wij moeten een land worden dat meer exporteert en minder importeerd.

Het verbeteren van ons beleid m.b.t. buitenlandse investeerders is heel belangrijk. We moeten ons niet spiegelen aan leiders die dit volk in problemen brengen door hen te storten in diepe armoede. We moeten goede keuzen doen wanneer het gaat om betrekkingen met bevriende naties. Het is nu de hoogste tijd om te kiezen voor naties aan wie we ons kunnen optrekken. De wereld moet naar kunnen opkijken. Instituten die voorbereidende en een controlerende taken hebben, zoals Planbureau, Rekenkamer, Lands Accountantsdienst etc., moeten wederom ingesteld cq verstevigd worden, om zodoende een goede financiele staatshuishouding te voeren. Dit alles is van belang voor vooruitgang en het bewerkstelligen van een stabiele economie.

Whatsapp Image 2020 05 22 At 16.05.58 2
Judith Tilborg

We work! We Win! – DA91, want u verdient beter!
Judith Tilborg, DA91-DNA-kandidaat, district Wanica, nummer 2 op lijst 3.

Culturu.com –Ferdinand Louis

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Volksgezondheid Suriname: “Twaalfde COVID-19-patiënt was in Frans-Guyana”

Geplaatst

op

Coronavirus Test

De twaalfde persoon die positief is getest op het COVID-19-virus is een Surinamer die uit Frans-Guyana komt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Deze persoon is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina. Op 21 mei reisde hij vanuit Asisikriki te Papaiston in Frans-Guyana, waar hij werd opgenomen met buikklachten. Een neus swab werd afgenomen, de COVID-19-test werd ingezet en het resultaat was negatief.

Hij is door de Franse artsen geadviseerd om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.

Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiënt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg constant een mondkapje op te zetten. Hij heeft dit advies ook opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.

Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen