vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Politieinspecteurs krijgen opfriscursus mensensmokkel

lees ook ...

Suriname voorzitter van Permanente Raad OAS voor drie maande...

Ambassadeur Marten Schalkwijk is namens Suriname vanaf vandaag tot en met 31 december voorzitter van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Hij doet daarom ook voorbereidi...

Leidinggevenden van de afdeling Trafficking In Persons (TIP) zijn in de laatste week van de maand oktober van start gegaan met een opfriscursus over mensenhandel en -smokkel in het gewest Commewijne. Deze lezing is in samenwerking met de regio commandant van Oost, de commissaris van politie Regene Doua georganiseerd.

Tijdens deze lezing is er ingegaan op het fenomeen migrantensmokkel die zich via de verschillende grenzen van Suriname kan voordoen. Het herkennen van slachtoffers van mensenhandel kwam ook aan de orde waarna er met de deelnemers van gedachte is gewisseld over modellen van aanpak.

In de maand november zal ook gewest Marowijne worden aangedaan. Het ligt in de bedoeling alle regio’s die geconfronteerd kunnen worden met deze strafbare feiten deze opfriscursus aan te bieden.

De lezing is speciaal georganiseerd voor inspecteurs van politie die de informatie op hun beurt weer moeten moeten delen met medewerkers op de werkvloer.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieinspecteurs krijgen opfriscursus mensensmokkel