Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politiebureau’s in Suriname nemen tijdelijk geen aangiftes meer op

Geplaatst

op

De Surinaamse politiebond heeft haar leden opgedragen geen aangiftes op te nemen zolang de klachten op het politiebureau zijn opgelost.

Politiebureau Uitvlucht, Paramaribo (Centrum) en bureau Paradise (Nickerie) kampen momenteel met extreme hitte op kantoor omdat de airco’s van deze politieposten stuk zijn. De Surinaamse politiebond vindt dat de agenten onder deze omstandigheden niet langer mogen werken en hebben de agenten opgedragen bepaalde werkzaamheden tijdelijk te staken. De agenten zullen tussen 09 uur s’ochtend en 18 uur s’avonds het bureau niet betreden. Er zal wel worden uitgereden voor meldingen maar werkzaamheden op kantoor zullen niet worden verricht. Hierdoor kunnen er geen aangiftes opgenomen worden.

Tot heden hebben gesprekken tussen de Politiebond en minister van Dijk-Silos nog geen resultaten opgeleverd. De politiebond waarschuwt dat wanneer de klachten niet binnen 48 uur opgelost zijn er hardere actie maatregelen genomen zal worden.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen