Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politiebureau’s in Suriname nemen tijdelijk geen aangiftes meer op

Geplaatst

op

De Surinaamse politiebond heeft haar leden opgedragen geen aangiftes op te nemen zolang de klachten op het politiebureau zijn opgelost.

Politiebureau Uitvlucht, Paramaribo (Centrum) en bureau Paradise (Nickerie) kampen momenteel met extreme hitte op kantoor omdat de airco’s van deze politieposten stuk zijn. De Surinaamse politiebond vindt dat de agenten onder deze omstandigheden niet langer mogen werken en hebben de agenten opgedragen bepaalde werkzaamheden tijdelijk te staken. De agenten zullen tussen 09 uur s’ochtend en 18 uur s’avonds het bureau niet betreden. Er zal wel worden uitgereden voor meldingen maar werkzaamheden op kantoor zullen niet worden verricht. Hierdoor kunnen er geen aangiftes opgenomen worden.

Tot heden hebben gesprekken tussen de Politiebond en minister van Dijk-Silos nog geen resultaten opgeleverd. De politiebond waarschuwt dat wanneer de klachten niet binnen 48 uur opgelost zijn er hardere actie maatregelen genomen zal worden.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |