woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse politiebondsvoorzitter hamert op belang opleidingen

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), vindt dat opleidingen voor politieambtenaren noodzakelijk zijn. Hij sprak bij de bevordering van ruim driehonderd politieagenten door het Korps Politie Suriname (KPS). Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) deelt dezelfde mening als de bondsvoorzitter als het aankomt op opleidingen voor politiefunctionarissen.

Atompai riep de bevorderden op, om ervoor te waken dat zij de zware druk van het werk alleen voor ondergeschikten laten. “Niet omdat u brigadier bent moet u van 17 aangiftes, achttien daarvan voor de aspirant agent laten.”

De bevordering is voor het KPS en zijn leden bijzonder, omdat bij de bevordering de ambtenaren hun beschikking gelijk in handen hebben gekregen. Minister Amoksi zegt dat de korpsleden het verdienen, omdat zij zich keihard hebben ingezet voor de dienst en de gemeenschap. De bewindsman heeft aangegeven, dat deze verworvenheid, te danken is aan de inzet van het interim-managementteam en de nieuwe korpsleiding.

De bevorderingen maken deel uit van afspraken die zijn overeengekomen tussen de werkgever en de werknemer. Aan de bevorderingen zijn ook opleidingen gekoppeld. Echter zijn deze vanwege organisatorische redenen nog niet gestart. Voor deze groep is het de bedoeling dat zij na de bevordering zich aansluiten bij de opleiding waarvoor de werkgever zal zorgen.

Waarnemend korpschef Ruben Kensen heeft zijn korpsleden op het hart gedrukt om zich met dezelfde ijver te blijven inzetten voor de dienst en de gemeenschap. Hij heeft hen opgeroepen zich keurig en volgens de geldende normen en waarden te gedragen. Dit om te voorkomen dat zij hun eigen imago en dat van de organisatie schaden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politiebondsvoorzitter hamert op belang opleidingen