zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
3.8
(4)

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch aan

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te informeren over handelingen die het land toepast om de gemeenschap te muilkorven. Dit geeft  de voorzitter van de Surinaamse Politiebond te kennen gegeven.

 “We zullen de bazen van deze regering, zoals de Nederlandse premier Mark Rutte en de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, ook aanschrijven”, zegt hij.

Op de lijst van ontvangers van deze informatie staan, permier Rutte van Nederland, Joe Biden van de Verenigde Staten, de Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten en de lidlanden van de Caricom. De SPB is ervan overtuigd dat deze maatregel tegen de politie-officieren is genomen, omdat zij als leiders van Organic Movement deelgenomen hebben aan de protestacties.

“Om de zaak te camoufleren zijn andere zaken zoals plichtsverzuim en gebruik van dienstvoertuig meegenomen. Wij zullen dat ook aantonen”, zegt de voorzitter verder. Hij maakt er ook gewag van dat Gentle en Hellings wel verlof hebben aangevraagd. Er is bijgehouden hoeveel mensen zijn gearresteerd en om welke reden. Alles wijst in de richting van muilkorven van de gemeenschap.

Atompai benadrukt dat de regering onbetrouwbaar is. Vicepresident Ronnie Brunswijk garandeerde tijdens de protestactie dat er geen rancuneuze  maatregelen genomen zouden worden tegen deze mensen die het recht hebben om te betogen. Toch is de waarnemend korpschef onder druk gezet om Hellings en Gentle buiten functie te stellen volgens zijn informatie.

Hellings en Gentle waren enkele dagen vrij van dienst voor werkzaamheden van de Sport Centrale. Ter aanvulling van de dagen is er verlof aangevraagd. Men heeft verzonnen dat de politiefunctionarissen onwettig verzuimd hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch aan