maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Politieagenten starten bacheloropleiding Politiekunde

lees ook ...

Werknemers SLM vragen om hulp waarnemend president Brunswijk...

Leden van de bond van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) hebben zich verzameld op het bordes van het Kabinet van de Vicepresident, waar ze een dringend verzoek hebben gedaan aan ...

Op de Politieacademie is maandag een aanvang gemaakt met de bacheloropleiding Politiekunde. Een groep van dertig agenten volgt deze bacheloropleiding. De vereisten voor toelating zijn dat de participanten agenten zijn bij het Korps Politie Suriname (KPS) en dat ze al een bachelorgraad op zak hebben.

De tweejarige leerroute is begonnen met de eerste module waarbij de vakken Ethiek en Integriteit, Management, Leiderschap en Human Resource Management gedoceerd zullen worden. Dit is de tweede groep die de opleiding zal volgen. In 2015 was de beurt aan de eerste groep die toen uit 17 studenten bestond.

Vóór de start van de opleiding zijn de studenten kort via Zoom toegesproken door minister Kenneth Amoksi, een vertegenwoordiger van de waarnemend procureur-generaal, mw. Gopal, de commissaris van politie tevens directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer bij het KPS, Rishie Akkal en een vertegenwoordiger van de Nederlandse Politie.

Nederland biedt ondersteuning aan deze opleiding als onderdeel van de samenwerking met Suriname in het Makandra-project. Minister Amoksi gaf aan dat hij vol vertrouwen is dat de cursisten de opleiding met succes zullen afronden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieagenten starten bacheloropleiding Politiekunde