woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(1)

Politieagenten mogelijk schuldig aan sexueel misbruik minderjarigen

lees ook ...

VIDS overhandigd document inzake grondenrechten aan de Presi...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden(VIDS) heeft op donderdag 02 februari 2023 het VIDS-document aan President Santokhi overhandigd. Daarin zijn de besluiten opgenomen van de conferentie, die gehou...

Drie politiemannen worden verdacht van sexueel misbruik van minderjarige meisjes, eerder deze maand. Deze meisjes werden als vermist opgegeven. Volgens bekomen informatie werden zij tegen betaling misbruikt door deze agenten. Dit gedrag wordt niet binnen het corps getoleleerd.

De reactie van waarnemend woordvoerder Humphrey Naarden was duidelijk,  “Het is een grote deuk in ons imago. We hebben als taak te zorgen voor wetshandhaving en bescherming van de burger. Maar met de handelingen van de collega’s wordt dat nu in twijfel getrokken”. Hij vervolgt en zegt vastberaden, “Direct nadat wij erachter waren gekomen dat onze eigen mensen debet zijn geweest aan dit misselijkmakende feit, hebben we ze aangepakt. We bedekken dit niet met de mantel der liefde”.

“Anders is het hek van de dam. Als blijkt dat de collega’s zich schuldig hebben gemaakt, ziet het er niet goed uit voor ze.” Tot donderdag zijn er in verband met dit onderzoek al acht mensen opgesloten. De woordvoerder verwacht dat er meer zullen volgen.

Er is zelfs een man die als pooier optreedt en de minderjarigen exploiteert. Hij is degene die de klanten zoekt. “Hoe de meisjes bij hem zijn beland weet ik niet. Er is uit het voorlopig onderzoek niet gebleken dat gesproken kan worden van ontvoering. Het gaat in elk geval om minderjarigen die eigenlijk ‘verkocht’ werden voor seks. Een leeuwendeel van het geld ging naar de pooier” zegt de woordvoerder. “Zelfs al zouden de meisjes niet hebben tegengestribbeld, “de meerderjarige man had beter moeten weten en wordt verantwoordelijk gehouden.” De woordvoerder laat met deze reactie geen twijfel bestaan over de zienswijze van het corps.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieagenten mogelijk schuldig aan sexueel misbruik minderjarigen