zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Politieagenten moeten zich verweren vanwege megafeest

lees ook ...

Softopening Scholencampus Moengotapu

Op 27 september jongstleden vond de soft opening plaats van de scholencampus te Moengotapoe in Marowijne, waar President Santokhi bij aanwezig was. "Het is mijn passie en prioriteit om ervoor te z...

De politieagenten van het bureau Moengo moeten zich verweren bij de korpsleiding over het waarom van het niet optreden tegen het illegale feest dat aldaar gehouden werd door Abop-topper Joel ‘Bordo’ Martinus. Bordo hield er een streetparty met bijkans 2.000 personen. Het feest duurde tot in de late ochtend.

Volgens Amoksi is het geen excuus dat de politie aldaar onderbezet was. “Dat gaat niet op. Er zijn concrete afspraken gemaakt met het ministerie van Defensie om militaire ondersteuning te geven waar nodig. Waarom is er geen ondersteuning gevraagd? Het hele korps is op de hoogte van de afspraken. Het is een onderdeel van de operatie Veilig Suriname”, liet de minister gisteravond weten. Volgens Amoksi is de politie van Regio Oost verantwoordelijk voor het misgaan van de handhaving.

De minister zegt dat in het kader van operatie ‘Veilig Suriname’ al deze zaken goed besproken waren. Er was ook besloten om preventief op te treden, dan tegen een publiek in de clinch gaan. “We gaan de hele keten die participeert aan een feest, verantwoordelijk stellen. Van de organisator, de bands, soundmannen, decoratiebedrijven tot de man die ijs levert. Ze zijn allemaal in overtreding en gaan het moeten voelen middels boetes”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieagenten moeten zich verweren vanwege megafeest