Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politieagent na aanrijding overleden in ziekenhuis

Geplaatst

op

door

De adspirant-agent van politie Prewish Jodha, die dinsdag door een auto werd aangereden en in coma lag, is vanochtend overleden in het ziekenhuis. Dinsdagavond is hij door een autobestuurder op de Oost-Westverbinding in het district Commewijne aangereden.

De politieagent was samen met een collega bezig met verkeerscontrole. Een auto kwam aangereden vanuit Albina gaande richting Paramaribo en reed de politieambtenaar aan.

Door die aanrijding is de politieman zwaar gewond geraakt. Hij heeft onder andere een arm- en beenfractuur opgelopen. Hij is voor medische behandeling opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo alwaar hij is komen te overlijden.

Ondanks de politieambtenaar een oranje fluorescerend vest aan had, verklaarde de 50-jarige autobestuurder dat hij de agent niet op tijd had gezien. De autobestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van hem in beslag genomen. Na verhoor is hij heengezonden.

De agent is de negende verkeersdode voor dit jaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X