Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie zoekt opnieuw naar vermiste UvA-studente

Geplaatst

op

door

De politie zoekt donderdag opnieuw in het Robbenoordbos in Wieringerwerf naar de vermiste Sumanta Bansi. Van de 23-jarige UvA-studente, die sinds 18 februari 2018 wordt vermist, ontbreekt nog steeds ieder spoor. 

Het Veteranen Search Team, dat gespecialiseerd is in het zoeken bij vermissingen, helpt wederom bij de zoektocht. 

In de uitzending van Opsporing Verzocht van 25 juni kwam de vermissingszaak van Sumanta Bansi uitgebreid aan bod. Het Openbaar Ministerie loofde toen 15.000 euro uit voor de gouden tip die naar haar leidt.

Sindsdien zijn er tips binnengekomen met nieuwe informatie. Naar aanleiding hiervan is de politie een zoekactie gestart in de buurt van bruggen in en rondom de wateren van het Robbenoordbos nabij Wieringerwerf, ten noorden van Amsterdam. Daar vond de politie in oktober wel een lichaam, maar niet dat van Bansi.

Onderzoek

Sumanta Bansi startte in 2016 haar studie biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In die periode woonde ze bij een bevriend echtpaar in Hoorn. Naast haar studie liep Bansi ook stage bij tandartspraktijk Astina Dental en bezocht ze regelmatig een hindoetempel in Amsterdam Zuidoost.

In de zomer van 2017 raakte de student onverwachts zwanger waardoor er spanningen ontstonden bij Sumanta en haar sociale omgeving. In overleg met het traditionele Surinaams-Hindoestaanse gezin waar ze bij inwoonde, besloot Bansi abortus te plegen. In februari 2018, de maand dat ze voor het laatst is gezien, raakte de studente opnieuw zwanger.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat Sumanta naar het buitenland is vertrokken. Ook is zelfmoord onwaarschijnlijk, aangezien de jonge vrouw ‘dolblij’ was met haar zwangerschap. Uit onderzoek bleek eerder al dat haar telefoon voor het laatst is gebruikt op zondagavond 18 februari 2018 rond 21.45 uur. 

De politie werd pas in november op de hoogte gesteld van Bansi’s vermissing, toen een priester uit Rotterdam er melding van maakte. Bansi’s familie uit Suriname zocht contact met hem omdat ze sinds februari niets meer van haar hadden gehoord. Waarom de familie uit Hoorn haar verdwijning niet heeft gemeld is onbekend.

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen