zondag 5 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Politie zal streng optreden tegen criminelen die scholen onveilig maken

lees ook ...

Vijftal moet voor de rechter in zaak begraven vliegtuig

Het Openbaar Ministerie heeft  de verdachten  P.P., R.P. en A.G., die eerder waren aangehouden, en de voortvluchtige J.M. en C.J. gedagvaard om op 15 februari aanstaande voor de rechter te verschijnen...

De politie heeft in de vakantieperiode klachten vanuit de samenleving ontvangen over ontoelaatbare en of strafbare gedragingen die voor, tijdens en na schooluren plaatsvinden. Ouders, studenten en externe actoren hebben hun bezorgdheid geuit over een aantal zaken.

Dit heeft geresulteerd in een spoedoverleg met de waarnemend korpschef, de commissaris van politie Ruben Kensen, de landelijke coördinator buurtmanagement, de inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia en de woordvoerder van de politie, de inspecteur van politie 3e klasse Milton Bisschop. De instructies zijn duidelijk en zal er in samenwerking met de schoolleiders repressief en preventief worden opgetreden.

Tegen ordeverstoorders en criminelen die de scholen onveilig maken, zal er ook worden opgetreden. Er komt een gedegen plan van aanpak en met betrekking tot voorlichting op de scholen is de afdeling Voorlichting Jeugdzaken belast.

Aan de ouders en of verzorgers van de studenten wordt gevraagd om met uw kinderen te blijven praten en steeds de schooltassen van uw kroost te controleren, zodat u ook een gerust hart kan hebben. Bij constatering van ongeregeldheden kunnen personen altijd aan de bel trekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie zal streng optreden tegen criminelen die scholen onveilig maken