dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Politie wil drukte geldwisselkantoren in Suriname onder controle

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

Surinamers krijgen veel steun van familie, vrienden of kennissen uit het buitenland. Financieel-economisch gaat het niet zo goed in Suriname. Vanwege de lockdown in het land is er op de maandag, woensdag en vrijdag een enorme drukte waar te nemen bij de geldwisselkantoren. Opvallend is dat de Covid-maatregelen zoals de 1,5 meter afstand niet of nauwelijks in acht worden genomen.

De regering heeft op 31 mei een total lockdown afgekondigd tot en met 18 juni. Echter is daar weinig van te merken, omdat op de dagen waarop burgers de straat op mogen zij niet te houden zijn. De politie is volgens korpschef Robert Prade voornemens om met de bedrijven waar aan geldovermakingen wordt gedaan in gesprek te gaan om te kijken hoe de drukte op die plekken wat te verminderen.

“We weten dat mensen vaak niet gebeld worden, maar na de melding van overmaking gelijk naar de overmakingskantoren stappen. Toch zullen we moeten kijken wat we met elkaar kunnen afspreken want wat we zagen maandag was niet te handhaven”, zegt Prade doelend op de drukte bij Surichange Bank en diverse Western Union-filialen.

De leiding van de overmakingskantoren zal bijvoorbeeld met een systeem kunnen komen, waarbij een beperkt aantal mensen binnen een bepaald tijdsbestek wordt gebeld om hun overmaking in ontvangst te nemen. Het hebben van minder mensen op zo’n locatie is in het belang van de Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie wil drukte geldwisselkantoren in Suriname onder controle