vrijdag 29 september 2023
33.4 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
4
(1)

Politie waarschuwt voor pyramidespelen en roept op tot waakzaamheid

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

Onlangs is aan het licht gekomen dat een groep mensen die het slachtoffer is geworden van een nieuw opgezet pyramidespel zich tot de politie heeft gewend. Deze mensen hadden aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in het spel, maar konden de website en vertegenwoordigers later niet meer bereiken. Het pyramidespel beloofde een commissie van maximaal 22 procent aan beleggers die nieuwe investeerders aantrokken.

Onder de naam WishM trok het spel de afgelopen weken veel aandacht en werd het gepresenteerd als een online marketingplatform waar deelnemers Amerikaanse dollars konden verdienen door eenvoudige taken uit te voeren. In essentie volgde het echter hetzelfde principe als elk ander pyramidespel.

De politie wil met ernstige waarschuwingen iedereen op de hoogte brengen van dit gevaar. Ze benadrukken dat men geen investeringen moet doen in bedrijven die dergelijke Ponzi-schema’s of geldpiramides beloven. Hoewel de politie op dit moment nog geen reden heeft gezien om personen aan te houden, richten ze zich op feitelijke en strafbare handelingen.

Suriname heeft in de jaren negentig al bittere ervaringen opgedaan met pyramidespelen. Daarom doet de politie een oproep aan iedereen om niet toe te geven aan de verleiding om deel te nemen aan pyramidespelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie waarschuwt voor pyramidespelen en roept op tot waakzaamheid