zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Politie waarschuwt: vervalsers van schietcertificaten riskeren zware straffen

lees ook ...

Stabiele stroomvoorziening voor Saramacca

Het einde van regelmatige stroomonderbrekingen in het district Saramacca is in zicht. Op 14 mei jongstleden werd het startsein gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energie...

Er loopt een onderzoek naar de verspreiding van vervalste schietcertificaten. Het blijkt dat deze certificaten op illegale wijze worden opgemaakt en verhandeld, een praktijk die niet alleen onwettig is maar ook de samenleving ernstig in gevaar brengt. Volgens artikel 278 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht wordt het vervalsen of valselijk opmaken van officiële documenten beschouwd als een zware misdaad.

Daders die schietcertificaten vervalsen met het doel deze als authentiek te verkopen of te gebruiken, riskeren strenge straffen, waaronder gevangenisstraf. De politie heeft een dringende oproep gedaan aan diegenen die betrokken zijn bij deze criminele praktijken om onmiddellijk te stoppen. Daarnaast wordt aan de bevolking verzocht om waakzaam te zijn en geen schietcertificaten aan te schaffen die van dubieuze herkomst kunnen zijn.

Het bezit van een vals certificaat is niet alleen strafbaar, maar maakt de houder ook medeplichtig aan het misdrijf van valsheid in geschrifte. De autoriteiten benadrukken de ernst van deze zaak en de potentieel gevaarlijke gevolgen van het circuleren van valse schietcertificaten. Het ondermijnt de veiligheidsprotocollen en -standaarden die zijn opgesteld om burgers te beschermen. Iedereen die betrapt wordt op het bezit van of handel in dergelijke vervalste documenten zal volgens de wet vervolgd worden.

De politie roept burgers op om verdachte activiteiten te melden en samen te werken met de autoriteiten om deze illegale praktijken een halt toe te roepen. Door gezamenlijke inspanningen kan de veiligheid en integriteit van de samenleving gewaarborgd blijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie waarschuwt: vervalsers van schietcertificaten riskeren zware straffen