dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Politie waarschuwt burgers voor gebruik sirenes in het verkeer

lees ook ...

Nieuwe politieke partij VijfNegenZeven-Surinam Airways Srefi...

- Surinaamse regering zal vandaag opnieuw praten over de geëxplodeerde wisselkoersen - Surinam Airways biedt in verband met Srefidensi een tijdelijke actie aan? - Nieuwe politieke partij VijfNegenZe...

De Politie heeft vandaag bekend gemaakt dat burgers sirenes of meer tonige hoorns aan hun auto’s bevestigen die gelijksoortige tonen produceren zoals gebruikelijk is bij politievoertuigen. Deze sirenes of meertonige hoorns installeert men aan hun voertuigen blijkbaar om voorrang af te dwingen bij andere weggebruikers op de openbare weg.

De wet is duidelijk op dit stuk en geeft aan dat alleen aan voertuigen van de politie, de brandweer en de ambulances het is toegestaan met sirenes of meer tonige hoorns op de openbare weg te rijden. Burgers die zich schuldig maken aan dit onmaatschappelijk gedrag, belemmeren de vrijheid van het verkeer zonder noodzaak en brengen ook de veiligheid van het verkeer in gevaar.

De politie zal bij constatering van dit gedrag de bestuurder van het voertuig bekeuren en ertoe overgaan het voertuig voor herkeuring in beslag te nemen. Het voertuig zal met behulp van een sleepwagen worden gebracht naar de herkeuringslocatie en de sleepkosten zullen voor rekening zijn van de houder of eigenaar van het voertuig.

De Politie doet ook op ondernemers en handelaren een beroep om meertonige hoorns niet in handen te laten komen van personen die daar oneigenlijk gebruik van willen maken. Hierdoor helpen zij mee aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie waarschuwt burgers voor gebruik sirenes in het verkeer