maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Politie voltooit rijinstructeursopleiding, waarschuwt voor onbevoegde rijlessen

lees ook ...

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterki...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit ...

In het midden van 2023 heeft het Korps Politie Suriname de rijinstructeursopleiding succesvol afgerond, waardoor kandidaten die het programma met succes hebben voltooid nu officieel in het bezit zijn van een rijinstructeursdiploma. Het is echter gebleken dat ondanks deze pas gediplomeerde instructeurs nog niet over het benodigde rij-instructeursbewijs beschikken, wat betekent dat ze momenteel niet bevoegd zijn om rijlessen te verzorgen en daardoor in overtreding zijn.

Naar aanleiding van deze situatie doet de politie een oproep aan de gemeenschap om uitsluitend rijlessen te volgen bij bevoegde rijinstructeurs. Het publiek wordt geadviseerd de juiste procedure te volgen bij het behalen van hun rijbewijs en zich niet te laten verleiden door instructeurs zonder het vereiste bewijs.

De recent gediplomeerde rijinstructeurs worden tevens gewaarschuwd om geduldig te wachten op hun bewijs alvorens rijles te geven. Overtredingen zullen niet ongestraft blijven, aldus de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie voltooit rijinstructeursopleiding, waarschuwt voor onbevoegde rijlessen