dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(2)

Politie voert controle Jules Wijdenboschbrug op; verbod zwaar materieel

lees ook ...

Voorbereiding owru-yariviering 2023 in volle gang

Owru-yari kon door de covid-19 pandemie niet gevierd worden in 2020 en 2021, omdat er besmettingsgevaar bestond. De besmettingscijfers zijn nu veel minder en daarom is de volksgezondheid niet meer in ...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de controle aan weerszijden van de Jules Wijdenboschbrug opgevoerd. Vanaf 25 december om 00:00 uur geldt een verbod van zwaar transport over deze brug, met uitzondering van de tijd tussen 23:00 en 05:00 uur. Verder zal de vigerende wetgeving met betrekking tot de meldingsplicht voor (transporteurs van) zwaar materieel over de brug, strikt worden toegepast. Dit heeft het KPS woensdagavond gemeld.

Om gebruik te maken van de brug moeten bij het transporteren van zwaar materieel de Motor Surveillance Dienst (MSD) en politie van Commewijne gemeld worden. Het KPS meldt dat er verder overleg gevoerd zal worden met de districtscommissarissen, de belangenorganisaties en overige stakeholders, over deze maatregelen. Ook zullen de technische randvoorwaarden, voortvloeiende uit de beschikking, welke noodzakelijk zijn voor uitvoering van deze beschikking spoedig gereed worden gemaakt.

De informatie en voorlichting naar de samenleving toe over deze maatregelen zullen ook worden opgevoerd. Deze maatregelen volgen na het ernstig verkeersongeluk op 15 december, waarbij een persoon het leven heeft gelaten. Een DAF-truck met een groot aantal houtblokken heeft vijftien auto’s aangereden. Bij dit verkeersongeval zijn er zeven gewonden genoteerd, onder wie vijf politieagenten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie voert controle Jules Wijdenboschbrug op; verbod zwaar materieel