maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Politie verbrand grote partij drugs te Kraka

lees ook ...

By The Way, hoge prijzen op komst met BTW

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op donderdag 11 augustus jongstleden aangegeven dat de belasting toegevoegde waarde(BTW) een inflatoir effect zal hebben. Dat wil zeggen da...

Op donderdag 06 mei 2021 is een grote partij drugs, die de politie de afgelopen tijd in beslag heeft genomen verbrand te Kraka in het district Para. “Het gaat om een oude en nieuwe partij drugs”, volgens  Amriet Tiloe, hoofd van de Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname. De drugs is op verschillende plaatsen in beslag genomen, en het gaat om diverse soorten.

 Het gaat om 1.450 kilogram cocaïne, en ook ander drugs zoals vloeibare cocaine, XTC-tabletten, marihuana en sukru.

Het is deze keer anders gegaan. De pers was geen getuige van het testen van de drugs. Tiloe meent dat er sprake was  van een “miscommunicatie”. “We zouden elf uur beginnen, maar vanwege de verwachte regen is er eerder gestart met het proces”, zo  verontschuldigde hij zich. Het vernietigen van de drugs was onder toezicht van waarnemend officier van justitie Romeo Rampersad. Hij weigerde de pers te woord staan.

Een groot deel van de cocaïne bestaat uit  de drugsvangst,  op de Tafelberg van 28 april  in het district Sipaliwini. Eerder werd  aangegeven dat het om ongeveer 902 kilogram ging. “Het is netto 895 kg, want de cocaïne was verpakt in tassen”, was de verklaring van Tiloe. Een Cubaan is  ter plekke aangehouden. De  verdachte militair is nu  voortvluchtig. Hij is ook piloot. Zijn Mercedes Benz en twee Cessna-vliegtuigen zijn hangende het onderzoek in beslaggenomen.

Een vliegtuig is eerder aangetroffen in een ander gebied in het binnenland. In dit vliegtuig heeft men  geen cocaïne gevonden. “Er is niet vastgesteld dat deze zaak een link heeft met het geval van Tafelberg”, zegt Tiloe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie verbrand grote partij drugs te Kraka