vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Politie treedt op tegen knippa verkopende kinderen

lees ook ...

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems Fo...

De kinderen die vrijwel dagelijks knippa’s verkopen op het kruispunt van de Coesewijne- en Jagernath Lachmonstraat zorgen voor enorme overlast. Zodra automobilisten stoppen bij het verkeerslicht proberen de kinderen om hun producten te verkopen. Op social media gaat er een een filmpje rond, waarin te zien is dat sommige van deze knippa verkopers gewelddadig aan het worden zijn.

Ze schoppen tegen de voertuigen aan en slaan tegen de ruiten wanneer zij hun zin niet krijgen. De klachten hebben de politie ook bereikt en daarom zal zij optreden tegen hun. De politie meldt, dat niet alleen tegen de kinderen zal worden opgetreden, maar ook hun ouders of verzorgers.

Dat kinderen op dat bewuste kruispunt knippa verkopen doet zich al jaren voor. Sommige ouders laten hun kinderen het werk doen, terwijl zij zelf in de schaduw zitten te wachten totdat er wat is verkocht.

Het verkopen van knippa’s is nodig om te kunnen overleven. Sommige ouders hebben het geld niet om dagelijks eten op tafel te zetten, waardoor de kinderen soms na schooltijd op de hoeken moeten staan om knippa’s te verkopen.

Er werden ook knippa’s verkocht aan de Van ‘t Hogerhuysstraat. Ook daar waren het jongeren die dit deden om hun ouders of verzorgers te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie treedt op tegen knippa verkopende kinderen