Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname stelt bruggen tijdens lockdown open

Geplaatst

op

Coesew N

In verband met de Covid-19 crisis werden alle bruggen in Suriname gesloten tijdens de lockdown periode in het weekeinde. Alleen personen met een dispensatiebrief mochten na acht uur ‘s avonds op straat zijn en dus de bruggen over.

De politie was desondanks gisteravond genoodzaakt alle gesloten bruggen weer open te stellen, omdat er in de namiddag vrijwel overal in Paramaribo lange files waren, waardoor er uiteindelijk tegen acht uur ’s avonds voor de bruggen verkeers opostoppingen waren. Korpschef Roberto Prade riep de manschappen, die al op hun post waren bij de bruggen om het verkeer na 20.00 uur daar op te houden, terug.

De vermoedelijke reden van de enorme drukte in het verkeer gisteren komt waarschijnlijk door de lock down  op de Zaterdag en omdat de overheid en aantal particuliere bedrijven de salarissen van hun personeel hadden gestort. Een ieder moest inkopen doen voor het weekeind en daarvoor eerst geld pinnen. Pinnen is in het Suriname van vandaag een hele uitdaging geworden. De opname limieten zijn verkleint en de machines zijn soms leeg. De politie had de enorme drukte niet voorzien. – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amnesty2868
zaterdag 29 augustus 2020 18:06

Wat een stronterij. Belachelijk is dat.1 dag lockdown waaiiiii denk chan dat hij het volk zo gaat helpen en met de hoge koers erbij. Mevrouw v waar bent u .kom terug. Want deze regering is alleen maar poppenkast.ze denken alleen maar aan hun eigen belang. Meneer DDB helpt ons want de drukking is hoog. Nauwelijks een maand we kunnen het niet meer aan.😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Denise
zaterdag 29 augustus 2020 18:38

Ze weten het niet. 1 dag lockdown. Dacht dat shantoki slim was. Misschien moet Brunswijk hem uitleggen dat 1 dag geen moer helpt

Rama
zondag 30 augustus 2020 14:31

Suri’s willen altijd alles laatste moment doen.

Rama
zondag 30 augustus 2020 14:52

@ Amnesty2868 hey dommie, die hoge koers en hoge prijzen zijn toch echt een erfenis die jouw afgod bouta heeft nagelaten voor deze nieuwe regering. Net als een stijgende trend van coronabesmettingen. Verder is er duidelijk aangegeven door de president dat men begint met een 1 daagse total lockdown en als de samenlevig zich niet houdt aan de regels en de besmettingen verder blijven toenemen dat men dan een meerdaagse total lockdown zal invoeren. Maar blijkbaar is goed luisteren en begrijpen wat er gezegd wordt teveel gevraagd voor dompaars afval. Achterlijk lullen uit je nek en zinloos kritiek leveren is… Lees verder »Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen