maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Politie Suriname start voorbereidingen voor veilige verkiezingen 2025

lees ook ...

Besluit over verkiezingsbudget van SRD 800 miljoen nog niet ...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er nog geen definitief besluit is genomen over de begroting van SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken...

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op 28 mei de commissie Veiligheid landelijke verkiezingen 2025 geïnstalleerd. Deze commissie is verantwoordelijk voor de veiligheidsvoorbereidingen rondom de komende landelijke verkiezingen, zowel voorafgaand aan als tijdens en na het verkiezingsproces.

De commissie staat onder leiding van commissaris van politie Orlando Jacott en wordt bijgestaan door overige commissie- en subcommissieleden. Tijdens de installatieceremonie verzekerde de korpschef de commissie van alle nodige steun en benadrukte het belang van het waarborgen van de veiligheid op alle stembureaus en locaties. Speciale aandacht zal worden besteed aan het gehele proces om eerlijke verkiezingen te garanderen.

Het contactadres voor de commissie is de politieacademie aan de Commewijnestraat nummer 15 te Zorg en Hoop. De commissie is bereikbaar via het e-mailadres: kpsveiligverkz2025@gmail.com.

De korpschef wenste de commissie veel succes bij de uitvoering van hun belangrijke taak, gezien de zware verantwoordelijkheid die op de schouders van alle commissieleden en in te zetten politieambtenaren rust. “De veiligheid van de verkiezingen 2025 heeft onze hoogste prioriteit,” aldus de korpschef.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie Suriname start voorbereidingen voor veilige verkiezingen 2025