Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname bereid zich voor op grote Guyanese drugsbaas

Geplaatst

op

In Guyana is ruim een week een klopjacht gaande op de notoire 38-jarige drugsdealer Barry Dataram.

De notoire drugsbaron werd op 16 april 2015 in zijn woning betrapt met het in het bezit hebben van 130 kilo cocaïne. Na zijn arrestatie werd hij, met het betalen van een flinke borg, vrijgelaten in afwachting op de rechtszaak.

Vorige week werd Dataram bij verstek veroordeeld door de rechtbank in Guyana voor 60 maanden gevangenisstraf en een boette van 164.000.0000 Guyanese dollar (706.000 euro). Dataram zou naar verluid met valse documenten zijn gevlucht via De Corantijn rivier naar Suriname.

Korpschef Agnes Daniel bevestigd dat deze zaak zeker bij de politie onder de aandacht is maar hierover geen verdere mededelingen kan doen. Volgens de chef is er intern overleg geweest maar omdat er veel politieke onrust heerst in Guyana omtrent deze zaak zal de politie van Suriname voorzichtig naar buiten treden in de media.

2 Reacties

2 Reacties

  1. bana

    vrijdag 7 oktober 2016 at 13:30

    Jullie slape surinaamse lullen, waarom pakken jullie niet eerst drugsbaas desi op???? Hij is trouwens de grootste boef, massa moordenaar en drugsbarron die vrij rond loopt.

  2. Weet het

    vrijdag 7 oktober 2016 at 14:14

    Ik snap niet waarom iedereen die man zoekt. Iedereen weet toch dat hij bij Bouterse logeert.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |