Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname bereid zich voor op grote Guyanese drugsbaas

Geplaatst

op

In Guyana is ruim een week een klopjacht gaande op de notoire 38-jarige drugsdealer Barry Dataram.

De notoire drugsbaron werd op 16 april 2015 in zijn woning betrapt met het in het bezit hebben van 130 kilo cocaïne. Na zijn arrestatie werd hij, met het betalen van een flinke borg, vrijgelaten in afwachting op de rechtszaak.

Vorige week werd Dataram bij verstek veroordeeld door de rechtbank in Guyana voor 60 maanden gevangenisstraf en een boette van 164.000.0000 Guyanese dollar (706.000 euro). Dataram zou naar verluid met valse documenten zijn gevlucht via De Corantijn rivier naar Suriname.

Korpschef Agnes Daniel bevestigd dat deze zaak zeker bij de politie onder de aandacht is maar hierover geen verdere mededelingen kan doen. Volgens de chef is er intern overleg geweest maar omdat er veel politieke onrust heerst in Guyana omtrent deze zaak zal de politie van Suriname voorzichtig naar buiten treden in de media.

2 Reacties

2 Reacties

  1. bana

    vrijdag 7 oktober 2016 at 13:30

    Jullie slape surinaamse lullen, waarom pakken jullie niet eerst drugsbaas desi op???? Hij is trouwens de grootste boef, massa moordenaar en drugsbarron die vrij rond loopt.

  2. Weet het

    vrijdag 7 oktober 2016 at 14:14

    Ik snap niet waarom iedereen die man zoekt. Iedereen weet toch dat hij bij Bouterse logeert.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

SRD 2 miljoen voor duurzaam bosbeheer Matawai

Geplaatst

op

By

Conservation International (CI) en het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) trekken samen 336.000 euro, bijna twee miljoen SRD, uit voor het duurzaam beheer van de gemeenschapsbossen van de Matawai-stam in het Pusugrunu-gebied.

Met het geld zullen bewoners uit tien dorpen in het gebied aan de Boven-Saramaccarivier leren hoe zij hun bossen op een duurzame manier kunnen beschermen en tegelijkertijd economisch ontwikkelen.

Het Matawai-gemeenschapsbos is 97.000 hectare groot. “De bossen hebben naast een financiële waarde in houtkap, ook een duurzame waarde waarmee de gemeenschappen inkomsten kunnen genereren met behoud van het bos”, benadrukte Sheila Marhe, CI Science en Policy director vrijdag bij de lancering van het project in het Lalla Rookhgebouw. Bij het project zijn ook de Stichting Investeringsfonds Matawai en de Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland betrokken.

Samen met de gemeenschap en betrokken partners wil CI onderzoeken hoe de Matawaigemeenschap zou kunnen verdienen zonder haar bossen in gevaar te brengen. “Met de houtkap zou er ontwikkeling en economische welvaart moeten komen. Jammer genoeg merken velen van ons het niet in onze portemonnee terwijl het ontbossingspercentage aanzienlijk is gestegen van 2011 tot 2018”, benadrukt Marhe.

Was dit in 2011 nog 0,4 procent, in 2018 steeg de ontbossing naar 0,11 procent. “Doordat deze gordel van economische activiteiten zich verder uitbreidt, ontstaat er een reële dreiging voor gebieden zoals het gemeenschapsbos te Pusugrunu. Met het ontsluiten van een weg in het Matawai-gebied wordt er nu ook een deur geopend naar Centraal Suriname voor mogelijke illegale activiteiten en dat willen wij voorkomen”, zegt Marhe.

Voor projectpartner KIT is de taak weggelegd om een waardeketen op te zetten. “Dat wil zeggen dat de partner samen met de gemeenschap gaat kijken naar mogelijkheden die zij zouden kunnen ontplooien en waarvoor KIT dan alles wat nodig is in een strategisch bedrijfskundig concept zal gieten. Van opzetten, investeringen tot aan mogelijke afzetmarkten en de koppeling daarvoor ook maken voor de gemeenschap,” vertelt Eunike Alexander-Misiekaba, project leider van het project voor duurzaam landschapsbeheer.

Lees verder

Suriname

39-jarige man ingesloten vanwege verkrachting 13-jarig meisje

Geplaatst

op

By

Een 39-jarige man is op maandag 11 februari na verkregen informatie, door het Arrestatie Team ( AT) op het terrein van het politie bureau Santodorp aangehouden en overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van een 13-jarig meisje onder bedreiging met een vuistvuurwapen in de maand januari van het afgelopen jaar. Het 13-jarig slachtoffer vertelde aan haar vader wat haar was overkomen waarna men aangifte deed op het politiebureau Jeugdzaken. Sedert de maand februari van het vorig jaar werd de man opgespoord door de politie zonder het gewenst resultaat.

De man ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij zijn aanhouding is geen wapen op hem aangetroffen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met dit onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen