Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname bereid zich voor op grote Guyanese drugsbaas

Geplaatst

op

door

In Guyana is ruim een week een klopjacht gaande op de notoire 38-jarige drugsdealer Barry Dataram.

De notoire drugsbaron werd op 16 april 2015 in zijn woning betrapt met het in het bezit hebben van 130 kilo cocaïne. Na zijn arrestatie werd hij, met het betalen van een flinke borg, vrijgelaten in afwachting op de rechtszaak.

Vorige week werd Dataram bij verstek veroordeeld door de rechtbank in Guyana voor 60 maanden gevangenisstraf en een boette van 164.000.0000 Guyanese dollar (706.000 euro). Dataram zou naar verluid met valse documenten zijn gevlucht via De Corantijn rivier naar Suriname.

Korpschef Agnes Daniel bevestigd dat deze zaak zeker bij de politie onder de aandacht is maar hierover geen verdere mededelingen kan doen. Volgens de chef is er intern overleg geweest maar omdat er veel politieke onrust heerst in Guyana omtrent deze zaak zal de politie van Suriname voorzichtig naar buiten treden in de media.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
bana

Jullie slape surinaamse lullen, waarom pakken jullie niet eerst drugsbaas desi op???? Hij is trouwens de grootste boef, massa moordenaar en drugsbarron die vrij rond loopt.

Weet het

Ik snap niet waarom iedereen die man zoekt. Iedereen weet toch dat hij bij Bouterse logeert.Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X