Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname bereid zich voor op grote Guyanese drugsbaas

Geplaatst

op

In Guyana is ruim een week een klopjacht gaande op de notoire 38-jarige drugsdealer Barry Dataram.

De notoire drugsbaron werd op 16 april 2015 in zijn woning betrapt met het in het bezit hebben van 130 kilo cocaïne. Na zijn arrestatie werd hij, met het betalen van een flinke borg, vrijgelaten in afwachting op de rechtszaak.

Vorige week werd Dataram bij verstek veroordeeld door de rechtbank in Guyana voor 60 maanden gevangenisstraf en een boette van 164.000.0000 Guyanese dollar (706.000 euro). Dataram zou naar verluid met valse documenten zijn gevlucht via De Corantijn rivier naar Suriname.

Korpschef Agnes Daniel bevestigd dat deze zaak zeker bij de politie onder de aandacht is maar hierover geen verdere mededelingen kan doen. Volgens de chef is er intern overleg geweest maar omdat er veel politieke onrust heerst in Guyana omtrent deze zaak zal de politie van Suriname voorzichtig naar buiten treden in de media.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
bana

Jullie slape surinaamse lullen, waarom pakken jullie niet eerst drugsbaas desi op???? Hij is trouwens de grootste boef, massa moordenaar en drugsbarron die vrij rond loopt.

Weet het

Ik snap niet waarom iedereen die man zoekt. Iedereen weet toch dat hij bij Bouterse logeert.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen