Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname bereid zich voor op grote Guyanese drugsbaas

Geplaatst

op

In Guyana is ruim een week een klopjacht gaande op de notoire 38-jarige drugsdealer Barry Dataram.

De notoire drugsbaron werd op 16 april 2015 in zijn woning betrapt met het in het bezit hebben van 130 kilo cocaïne. Na zijn arrestatie werd hij, met het betalen van een flinke borg, vrijgelaten in afwachting op de rechtszaak.

Vorige week werd Dataram bij verstek veroordeeld door de rechtbank in Guyana voor 60 maanden gevangenisstraf en een boette van 164.000.0000 Guyanese dollar (706.000 euro). Dataram zou naar verluid met valse documenten zijn gevlucht via De Corantijn rivier naar Suriname.

Korpschef Agnes Daniel bevestigd dat deze zaak zeker bij de politie onder de aandacht is maar hierover geen verdere mededelingen kan doen. Volgens de chef is er intern overleg geweest maar omdat er veel politieke onrust heerst in Guyana omtrent deze zaak zal de politie van Suriname voorzichtig naar buiten treden in de media.

2 Reacties

2 Reacties

  1. bana

    vrijdag 7 oktober 2016 at 13:30

    Jullie slape surinaamse lullen, waarom pakken jullie niet eerst drugsbaas desi op???? Hij is trouwens de grootste boef, massa moordenaar en drugsbarron die vrij rond loopt.

  2. Weet het

    vrijdag 7 oktober 2016 at 14:14

    Ik snap niet waarom iedereen die man zoekt. Iedereen weet toch dat hij bij Bouterse logeert.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen