Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie Suriname: 60% van gezochte misdadigers aangehouden

Geplaatst

op

door

Van de 70 verdachten op de interne opsporingslijst van Het Korps Politie Suriname heeft de politie dit jaar 42 verdachten aangehouden.

De verdachten werden voor verschillende ernstige strafbare feiten opgespoord waaronder inbraken, fraude en roofovervallen. Commissaris Roosenhoff, hoofd van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit, geeft aan dat ondanks 60% van de lijst inmiddels zijn opgespoord, de zoek toch naar de overige gezochte personen onverhard door gaat.

Zodra er een nieuwe zaak bij de politie binnenkomt waarbij de verdachten bekend zijn, dan worden deze personen direct toegevoegd op de interne opsporingslijst. Het Korps politie Suriname heeft een speciale afdeling die zich alleen bezig houd met opsporing van de personen op de opsporingslijst. Daarnaast zijn andere korpsen er op alert wanneer een naam van een verdachte op de interne opsporingslijst voorkomt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X