zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Politie Saramacca voert snelheidscontroles op: Zes rijbewijzen ingevorderd

lees ook ...

Saramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan

Bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen klagen al langer over de slechte staat van delen van de Saramaccaweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Sidodadiweg. Naar aanleiding van deze...

Onlangs heeft de politie van het district Saramacca aangekondigd dat de handhaving binnen het kader van ‘Operatie Zero Tolerance’ aanzienlijk is opgeschroefd. Deze operatie, gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het reduceren van criminaliteit, ziet nu meer gerichte en frequente surveillance, met bijzondere aandacht voor de bruggen bij Monkshoop en Uitkijk.

In de afgelopen week heeft de politie in Saramacca de daad bij het woord gevoegd door drie roadblocks uit te voeren. Tijdens deze acties zijn snelheidscontroles uitgevoerd op de Weg naar Coppename, een cruciaal onderdeel van de Oost-West verbinding, waarbij zes bestuurders hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt wegens het aanzienlijk overschrijden van de maximumsnelheid.

Daarnaast werden in totaal 184 voertuigen aan een grondige inspectie onderworpen tijdens de roadblocks, waarbij 58 voertuigen doorzocht werden op de aanwezigheid van verboden goederen. De politieacties resulteerden in het innen van SRD 6.150 aan boetes. Ook werden 15 bestuurders beboet met een proces-verbaal voor diverse overtredingen.

De politie van Saramacca, onder leiding van de speciale Stootgroep van de Korpschef, benadrukt het belang van deze verscherpte controles als onderdeel van de landelijke inzet om de verkeersveiligheid te verhogen en de wet handhaven. Deze operatie onderstreept het zero-tolerancebeleid tegenover verkeersovertredingen en criminele activiteiten binnen het district, met als doel een veiligere omgeving voor alle inwoners en bezoekers van Saramacca te creëren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie Saramacca voert snelheidscontroles op: Zes rijbewijzen ingevorderd