Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie operatie HOOP werpt zoete vruchten af

Geplaatst

op

door

De politie van regio Paramaribo heeft in de afgelopen periode verband met de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in de verschillende ressorten uitgevoerd. In het ressort Latour werden er bij de zogenoemde post 1 drie verdachten ter zake de Wet Verdovende Middelen aangehouden en voor verder onderzoek en voorgeleiding aan de politie aldaar overgedragen. Op het drietal werd er drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Aan de Ringweg, ter hoogte van een fastfood bedrijf werden er vijf bromfietsen waarvan de bestuurders geen bescheiden konden overleggen in beslag genomen. Ze bleken niet gekeurd noch verzekerd te zijn. Twee personen auto’s waarvan de bestuurders dronken waren en geen bescheiden van de voertuigen konden overleggen, werden eveneens in beslag genomen.

Op het terrein van de service station te Latour werden er een aantal personen die zich aldaar verpoosden verwijderd. Ze nuttigden alcohol en andere zaken. Er werden bij zowel post 1 als de service station verschillende steek-, slag- en kapwapens in beslag genomen.

Het is bij elke service station verboden te roken en of om open vuur te maken. Ondanks dit verbod merkt de politie bij elke optreden op dat onverantwoordelijke personen zich daar gaan ophouden en roken.

Gebleken is dat jongelieden de Ringweg tijdens de nachtelijke uren als een racebaan zien en worden er illegale bromfiets racen gehouden. Dit is een levensgevaarlijke zaak. De politie doet een beroep op deze personen zulks na te laten. De openbare weg is niet daar voor ingericht.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Veroorzaker aanrijding laat slachtoffers in hulpeloze toestand achter

Geplaatst

op

door

De politie van de verkeersunit van Regio Midden kreeg in de vroege ochtend van zondag 12 mei melding van het Command Center, dat een auto twee voetgangers aan de Kwattaweg had aangereden.

De wetsdienaren gingen naar de opgegeven locatie en troffen de slachtoffers ter plaatse aan. De slachtoffers waren de 48-jarige Mukesh, J. en de 50-jarige Sharmiladebie, T. Zij verklaarden dat terwijl zij de straat overstaken zij door een blauw gelakte personenauto zijn aangereden. Dat de autobestuurder na de aanrijding is door gereden. De slachtoffers werden per ontboden ambulance overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.
Twee dagen na de aanrijding meldde de 24-jarige autobestuurder zich aan bij de politie. Het betreft in deze de 24- jarige Armand, E. Armand verklaarde verder dat hij de auto gesloopt had en de autozittingen verbrand had om bewijsmateriaal weg te maken.

Op zijn aanwijzing werd de locatie aangedaan waar hij de losse delen van de auto verstopt had. In het belang van het onderzoek zijn de losse delen van de auto door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Armand, E. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Armand is niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees verder

Suriname

Verdachte aangehouden bij een “road-block” van de politie

Geplaatst

op

door

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade,bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al geheleveiligheidscontrole, op zaterdag 4 mei in het district Brokopondo een voertuigbestuurdertot stoppen gesommeerd.

Daarbij is de 26-jarige meerijder Mugabe, A.aangehouden, nadat op hem verschillende drugssoorten zijn aangetroffen en inbeslag genomen.

Volgens verklaring van Mugabe is hij drugsgebruiker.Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen