Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie operatie HOOP werpt zoete vruchten af

Geplaatst

op

door

De politie van regio Paramaribo heeft in de afgelopen periode verband met de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in de verschillende ressorten uitgevoerd. In het ressort Latour werden er bij de zogenoemde post 1 drie verdachten ter zake de Wet Verdovende Middelen aangehouden en voor verder onderzoek en voorgeleiding aan de politie aldaar overgedragen. Op het drietal werd er drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Aan de Ringweg, ter hoogte van een fastfood bedrijf werden er vijf bromfietsen waarvan de bestuurders geen bescheiden konden overleggen in beslag genomen. Ze bleken niet gekeurd noch verzekerd te zijn. Twee personen auto’s waarvan de bestuurders dronken waren en geen bescheiden van de voertuigen konden overleggen, werden eveneens in beslag genomen.

Op het terrein van de service station te Latour werden er een aantal personen die zich aldaar verpoosden verwijderd. Ze nuttigden alcohol en andere zaken. Er werden bij zowel post 1 als de service station verschillende steek-, slag- en kapwapens in beslag genomen.

Het is bij elke service station verboden te roken en of om open vuur te maken. Ondanks dit verbod merkt de politie bij elke optreden op dat onverantwoordelijke personen zich daar gaan ophouden en roken.

Gebleken is dat jongelieden de Ringweg tijdens de nachtelijke uren als een racebaan zien en worden er illegale bromfiets racen gehouden. Dit is een levensgevaarlijke zaak. De politie doet een beroep op deze personen zulks na te laten. De openbare weg is niet daar voor ingericht.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Dode bij bootongeluk Surinamerivier

Geplaatst

op

door

Bij een bootongeluk zondag op de Surinamerivier is de 32 – jarige Stefan Veldkamp overleden. Twee anderen van 48 jaar zijn in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Eén van de gewonden ligt op de afdeling Intensive Care.

Volgens het politieonderzoek heeft de bestuurder ter hoogte van de oude haven van Suralco de controle over de besturing verloren. Het vaartuig is in de mangrove op de oever terechtgekomen. Volgens de politie is nog niet duidelijk wie de boot heeft bestuurd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Lees verder

Suriname

40ste verkeersdode genoteerd

Geplaatst

op

door

Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Martin Luther King- en Ramgoelamgweg heeft de 45 – jarige Leendert Grives het leven gelaten. De politie van het ressort Livorno heeft de melding op zondag 21 juli om zes uur ’s morgens binnengekregen en is ter plaatse geweest voor het onderzoek.

Op de plek is een zwaar beschadigde personenauto op de berm naast een elektriciteitsmast aangetroffen. Omstanders hebben het ontzielde lichaam vóór de komst van de politie uit het voertuig gehaald en op het wegdek geplaatst. Een ingeschakelde arts heeft de dood vastgesteld.

Uit voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de autobestuurder Grives over de Martin Lutther Kingweg reed richting de Latourweg. Hij wilde een auto inhalen en zijn voertuig is tijdens de inhaalmanoeuvre tegen een andere auto aangekomen. Door die botsing heeft Grives vermoedelijk de controle over de besturing van het voertuig verloren met als gevolg dat de auto tegen een elektriciteitsmast is aangekomen.

Het ontzielde lichaam van Leendert Grives is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie van Livorno.

Lees verder

Meest gelezen

X