maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Politie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag en houdt 250 verdachten aan

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

De politie heeft in de eerste twee weken van dit jaar al vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen. Om de veiligheid te waarborgen gaat de politie door met de harde aanpak van de criminaliteit. In de periode 2 tot en met 15 januari 2023, heeft de politie 250 verdachten landelijk aangehouden. Hiervan zijn 146 verdachten of ruim 58 procent in verzekering gesteld.

Het gaat om ernstige verdenkingen zoals geweldsdelicten, inbraken, berovingen, overvallen en zedendelicten. In die periode zijn 167 strafdossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie. Landelijk zijn 150 roadblocks gehouden. De politie gaat onverkort door met de handhaving om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen.

“Als politie gaan we moedig door met de criminaliteitsaanpak, zonder aanzien des persoon”, laat directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs optekenen.

Overzicht KPS 2 tot en 15 januari. Foto: KPS

De politie wordt hierbij ondersteund door het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten. Het Korps Politie Suriname rekent op de samenleving om informatie die kan leiden tot opheldering van strafbare feiten, en ongeregeldheden met haar te delen via 115 of de dichtstbijzijnde politiepost. “Op deze manier levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van de samenleving”, aldus Isaacs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag en houdt 250 verdachten aan