vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
3
(2)

Politie merkt stijging oplichtingszaken bij girale overmakingen

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Er zijn momenteel bij de afdeling Fraude een aantal gevallen in onderzoek, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar (SRD) zijn opgelicht. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de daders hun slachtoffers via WhatsApp hebben benaderd en gevraagd of zij geïnteresseerd zijn US-dollars tegen een gunstige koers aan te kopen.

De oplichters spreken met de belangstellenden af dat de US-dollars giraal op hun rekening zou worden overgemaakt, waarbij zij dan ook een overmakingsbewijs ontvingen. De opkoper moest vervolgens dan de tegenwaarde in SRD op de rekening van de zogenaamde valutawisselaar storten.

Wanneer deze overmaking reeds heeft plaatsgevonden, kwam de opkoper echter tot de ontdekking dat de US-dollars nimmer zijn gestort en dat het overmakingsbewijs eveneens vals was. De politie vermoedt dat op deze wijze een aantal personen voor grote geldbedragen zijn benadeeld.

Zij worden opgeroepen om voor het doen van aangifte alsnog contact op te nemen met de afdeling Fraude. De politie doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en niet in te gaan op zogenaamde aantrekkelijke telefonische aanbiedingen van onbekenden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie merkt stijging oplichtingszaken bij girale overmakingen