donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Rapportage mensensmokkel in Suriname moet gemakkelijker

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

De Verenigde Naties (VN) hebben 30 juli uitgeroepen tot de Internationale dag van Trafficking in Persons. In Suriname heeft de politie zaterdag de website Trafficking in Persons (TIP). In 2013 is 30 juli door de VN uitgeroepen tot de dag waarop meer aandacht wordt geschonken aan tipslachtoffers. De website menshasu.org is gericht op informatie verspreiding met als doel de samenleving te informeren over mensenhandel en mensensmokkel.

Verder nog biedt de website de mogelijkheid aan een ieder om een geval van mensenhandel door te spelen aan de politie. De tipgever is niet verplicht haar naam in te vullen. De informatie voor het bevrijden van slachtoffers is zeer belangrijk voor Trafficking in Persons.

De lancering van de website werd met een druk op de knop verricht door de directeur Operaties KPS, de commissaris Bryan Isaacs. Hij gaf aan dat dit voor het Korps Politie Suriname in het algemeen, maar voor Suriname in het bijzonder, een grote mijlpaal is in de bestrijding van mensenhandel.

Op basis van de aanbevelingen in het Tierrapport 2020, heeft het hoofd van de afdeling TIP, inspecteur Letitia Pinas, samen met de medewerkers van de afdeling acties ingezet. Een van deze acties is geweest het uitvoeren van een landelijke onderzoek. Hieruit is voortgevloeid het opstellen van een projectplan Mensenhandel. Dit projectplan is in samenwerking met het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, hoofdinspecteur Cherida Dragman opgesteld.

De website is gekoppeld aan het social media platform van het KPS. Menshasu.org voor het bestrijden van georganiseerde misdaad op de menselijkheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRapportage mensensmokkel in Suriname moet gemakkelijker