vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
0
(0)

Politie-inspecteur Kia landelijke coördinator Buurtmanagement

lees ook ...

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van ...

De post van Landelijke Coördinator Buurtmanagement is ingevuld door politie-inspecteur Henry Kia. De installatie vond vandaag plaats. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie wil hiermee de politiezorg dichterbij de burger brengen, waarbij de betrokkenheid van de samenleving in de criminaliteitsbestrijding meer tot uiting komt. Van de 9 buurtmanagers die in 2005 waren opgeleid, is Kia de enige nog in functie.

Het project Buurtmanagement moet volgens Amoksi naar een hoger niveau getild worden. “Kijkend naar de Covid-19-situatie dan zien wij hoe belangrijk is om het gedrag van de burger te beïnvloeden. Willen wij daadwerkelijk het gedrag van de mens veranderen, dan moeten wij bepaalde instituten in de buurten hebben”, zei de justitieminister.

Korpschef Roberto Prade is blij met deze ontwikkeling om het project van Buurtmanagement weer op te pakken. “De aanpak van de herstart leefde al bij het korps. Het Meerjarenbeleid van het KPS handelt ook over het Buurtmanagement en wij moeten eraan werken om het zo goed mogelijk aan te pakken”. Hij ziet het rekruteren van de kandidaten voor dit project als een uitdaging, omdat de rangen in deze een belangrijke rol spelen, meldt de afdeling Voorlichting van het ministerie.

Kia die vanaf het begin van het project Buurtmanagement in Suriname aanzit, bedankte de minister en de korpschef voor het in hem gestelde vertrouwen en belooft dat hij zijn schouders onder het werk zal zetten. Hij gaf aan dat hij resultaatgericht zal werken om de gestelde doelen te behalen. “Het huidige bestand aan buurtmanagers zal gescreend worden, waarna er nieuwe managers zullen worden getraind”. Zijn streven is om een goede samenwerking te hebben met diverse organisaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie-inspecteur Kia landelijke coördinator Buurtmanagement