maandag 20 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Politie houdt elf occupanten Dalianproject aan

lees ook ...

Palu, DOE, HVB en A-20 bekijken mogelijkheid om samen te wer...

Palu voert gesprekken met politieke partijen om de mogelijkheid van samenwerken te bekijken. Dit gaf de voorzitter van de partij, Jim Hok te kennen. Op weg naar de verkiezingen worden gesprekken gevoe...

Het Korps Politie Suriname heeft opgetreden tegen occupanten die hun intrek hadden genomen in woningen op het Dalianproject in Paramaribo-Noord. De actie van de politie heeft zaterdag plaatsgevonden en daarbij zijn 11 occupanten aangehouden. Het elftal is overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en zal worden voorgeleid bij een hulpofficier van justitie.

Door vicepresident Ronnie Brunswijk was eerder deze week in De Nationale Assemblee aangegeven, dat de regering het niet zal tolereren dat burgers op deze wijze te werk gaan. Ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft gisteren op vragen van de media duidelijk gesteld dat de politie inderdaad zal optreden tegen burgers die zich aan de occupatie schuldig maken.

De politie heeft conform de wettelijke bepalingen in het Wetboek van Strafrecht tegen deze occupanten opgetreden. Verschillende politie-eenheden zoals RBT Paramaribo, RBT Midden, Recherche Paramaribo, Politie Geyersvlijt ondersteund door de Algemene Surveillance Dienst (ASD) , het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Militaire Politie (MP) zijn bij deze actie betrokken.

De occupanten zijn uit de woningen verwijderd als ook de naamborden, linten en alle andere zaken die door de occupanten bij de percelen en woningen waren aangebracht. Volgens het voorlopige onderzoek zijn er nog occupanten die in de omgeving rondrijden en waarschijnlijk nog hun kans willen wagen om terug te komen.

De minister van Justitie en Politie doet een dringend beroep op deze groep occupanten om gehoor te geven aan de instructies van de politie en daadwerkelijk af te blijven van deze woningen. De politie zal niet schromen hardhandig op te treden tegen burgers die zich schuldig maken aan deze illegale praktijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie houdt elf occupanten Dalianproject aan