zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Politie herstelt rust in Tottiekamp na gestolen boten terug te vinden

lees ook ...

Santokhi richt aandacht op klimaatverandering tijdens VN Alg...

President Chandrikapersad Santokhi is aangekomen in New York om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Naast zijn betrokkenheid bij de VN-vergadering heeft hij een druk sch...

Twee podosiri-zoekers uit het dorp Tottiekamp, gelegen langs de oever van de Saramaccarivier, hebben aangifte van diefstal van hun twee boten, inclusief buitenboordmotoren. De benadeelden waren boos en dreigden in grote aantallen naar het dorp te varen om hun boten terug te eisen.

In aanloop hiernaartoe hadden de twee aangevers de boot van de dorpskapitein in beslag genomen en eisten ze hun eigen boten terug. De verhitte situatie dwong de politie om snel in te grijpen om verdere escalatie te voorkomen.

Een afvaardiging van de politie, bestaande uit medewerkers van het politiebureau Jarikaba, de afdeling Maritiem en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft na goed speurwerk en tactisch optreden de twee gestolen boten compleet met buitenboordmotoren terug gevonden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze afgestaan aan de rechtmatige eigenaren, waarna de rust terug gekeerd is, in het dorp.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat miscommunicatie de oorzaak is geweest van de ongeregeldheden in het dorp. Om dit soort taferelen in de toekomst te voorkomen hebben partijen beloofd om in het vervolg beter met elkaar te communiceren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie herstelt rust in Tottiekamp na gestolen boten terug te vinden