zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Politie haalt passagiers met openstaande verkeersboetes uit rij op Pengelluchthaven

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Automobilisten die denken dat ze een verkeersboete niet hoeven te betalen en het land vrij uit gaan, worden op de Johan Adolf Pengelluchthaven uit de rij gehaald door politieambtenaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS). Deze politieambtenaren verrichten namelijk regelmatig opsporingswerkzaamheden, waarbij ook de woonadressen van verkeersovertreders worden aangedaan voor het voldoen van hun boete.

Personen die op vertrek staan naar het buitenland kunnen pas na het betalen van hun boete, hun reis voortzetten. Dit is het geval geweest met de passagier D.N. die op vertrek stond naar Europa. Deze persoon werd in de vertrekhal afgezonderd voor haar vonnis voor het rijden zonder een geldig rijbewijs. Een andere passagier, ene S.S. werd kort na het arriveren uit Miami uit de rij gehaald, in verband met de overtreding “doorrijden bij rood verkeerslicht”, waarvoor hij ook al was gevonnist.

Om hun reis alsnog voort te kunnen zetten, hebben tot nog toe alle passagiers ervoor gekozen om middels betaling uitvoering te geven aan hun vonnis. Dit ter voorkoming van een celstraf van een aantal dagen en of weken, waardoor zij niet konden afreizen naar de voorgenomen vakantie bestemming.

Overtreders die nog openstaande boetes hebben bij de politie worden gevraagd zich spoedig van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur v.m. tot 14.00 uur n.m. aan te melden bij de afdeling ANRS die ondergebracht is op het politiebureau Latour om zich te laten informeren over hun snelrecht vonnis en alsnog hun boete te voldoen. Het voldoen van een boete middels het POS systeem is eveneens mogelijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie haalt passagiers met openstaande verkeersboetes uit rij op Pengelluchthaven