donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
4
(1)

Politie haalt meer dan SRD 45.000 binnen met operatie ‘Saka yu tempo’

lees ook ...

Inheemse dorpsleiders bespreken belangrijke kwesties met Sur...

Op uitnodiging van de regering hebben vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi en een cluster van m...

Tijdens de operatie ‘Saka Yu Tempo’ heeft de politie de afgelopen week meer dan SRD 45.000 aan boetes geïnd van personen die zich schuldig hebben gemaakt aan verkeersovertredingen bij roadblocks. Er waren roadblocks aan de Ringweg-Zuid, Plutostraat, Saronbrug en mr Jagernath Lachmonstraat. Sommige verkeersovertreders betaalden hun boetes ter plaatse.

Voor de overtreders die achteraf hun boetes zullen betalen heeft de politie processen-verbaal opgemaakt. De meest voorkomende overtredingen waren voor het rijden zonder rijbewijs, zonder gordel om en rijden met defecte koplampen. Anderen hadden hun kentekenplaat niet bevestigd waarvoor een boete volgde. Ook voor het rijden zonder herkeuring en verzekering zijn boetes uitgedeeld.

Tijdens de roadblocks zijn voertuigen weggesleept ter herkeuring, omdat deze mankementen vertoonden. In een van de gevallen werd de wagen bestuurd door een zestienjarige jongen, die zich ook niet kon legitimeren. De auto is met de sleepwagen vervoerd. Bepaalde bestuurders konden geen bescheiden overleggen waarvoor boetes zijn opgelegd.

De roadblocks worden gehouden in verband met de bestrijding van de verkeerscriminaliteit in het algemeen met het doel deze terug te dringen tot beheersbare proporties, maar meer nog in het bijzonder het aantal doden in het verkeer te reduceren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie haalt meer dan SRD 45.000 binnen met operatie ‘Saka yu tempo’