woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
3
(2)

Politie faalt bij verkrachtingszaken (1)

lees ook ...

SLM hervat regionale routes en opent nieuwe verbinding met B...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de goedkeuring gekregen van de relevante autoriteiten om de route Paramaribo, Aruba, Curaçao en Miami vice versa wederom uit te voeren met de recent b...

De manier waarop een aantal verkrachtingszaken momenteel door de politie behandeld worden, zo achteloos en onverschillig, maakt dat de politie mede schuldig  is dat verkrachters doorgaan met hun vuile streken. We vragen dringend de aandacht van de leiding van het Korps Politie Suriname om een structurele oplossing, zoals onder in deel 2 van dit artikel wordt voorgesteld.

Interview verkracht kind op Culturu TV

Het interview op Culturu tv dat Seshma Biharie hield met een met gewist (blurred) gezicht in beeld gebracht klein, minderjarig meisje, is alom afgekeurd. Het op tv brengen van het kind is niet uit sensatie zucht gebeurd. Het is een kwestie van desperate times, desperate measures; wanhopige tijden, wanhopige actie. Het is erg en om wanhopig van te worden dat verkrachting van een kind of een geestelijk gestoorde dame van 22 eigenlijk niet behandeld wordt door de politie en de daders ongestraft doorgaan met hun misdaden.

Desperate times, desperate measures

Op Culturu tv zult u misschien niet meer een moeder en haar verkracht meisje zien. Het 6 jarige slachtoffer wiens gezicht gewist was, maar wiens kinderstem vertelde over haar gruwelijke ervaring, want dat is verkrachting,  op Culturu TV. Onze excuses dat het voor velen zo confronterend was. Wij hebben zoals wij altijd doen op Culturu tv, de realiteit laten zien. En vaker, als op niet mis te  verstane wijzen zo’n wantoestand in de media verschijnt, gaan de betreffende instanties pas maatregelen treffen om het recht te laten  zegevieren.

Weerloze jonge vrouw

Ditmaal is het de journalist Naomie Hoever die uit wanhoop naar de media stapte, omdat de politie hun onderzoek niet doet en het viertal in Pontbuiten dat haar psychotische dochter verkrachtte nog vrij rondloopt, een jaar na het gebeurde. Zij vertelde haar hartverscheurend verhaal bij radio talkshow host Cliff Limburg in Bakana Tori.

Naomie’s dochter van 22jaar, een voorbeeldige universiteitsstudente kwam plotseling in een psychose. Hoewel onder behandeling van de psychiater met medicatie, na 6 weken opgenomen te zijn geweest in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), is de jonge dame nog niet zodanig gestabiliseerd dat zij weer normaal is. Dat er in deze moeilijke situatie nog bij is gekomen dat deze jonge vrouw geestelijke verwonding (trauma’s) heeft opgelopen is verschrikkelijk. Ondanks dat bekend is waar de daders wonen heeft de politie ze niet geidentificeerd. Ergo: deze daders zijn niet eens opgehaald  en verhoord , meer dan een jaar na aangifte!

Psychose

Het gebeurt dat mensen soms plotseling zodanig ernstige geestelijk verward zijn, dat alleen medische begeleiding en bij het vinden van de juiste medicijnen, die persoon weer een normaal leven kan leiden. Tijdens een psychose is communicatie helemaal gestoord, de persoon weet niet eens meer hun naam te zeggen, wanneer ze geboren zijn, in welk jaar we nu leven, of raakt makkelijk ook de weg naar huis kwijt, om je maar een idee te geven, Geestelijk helemaal in de war zijnde mensen, zijn zeer kwetsbaar of zelfs weerloos. Zou je de persoon als vreemde zeggen, kom ik breng je naar huis of ergens waar leuk is, zou die persoon je ook nog geloven. De mannen die de weerloze jonge vrouw mishandeld een verkracht hebben, maakten misbruik van haar merkbare verwarring en onnozelheid om haar mee te lokken en dat is laf en misdadig. Er kan dus nooit gezegd worden, zoals een politie agent op Latour deed, dat de psychotische jonge vrouw, die ook nog op haar hoofd geslagen is, instemde met seks tot bloedens toe, met 4 mannen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPolitie faalt bij verkrachtingszaken (1)