Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politie: Ewan Lanti slachtoffer dodelijke aanrijding

Geplaatst

op

Brandende Kaars

In Commewijne heeft gisteravond een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is Ewan Lanti om het leven gekomen. Volgens politieonderzoek is Lanti aangemerkt als veroorzaker van de aanrijding. Samen met een mede inzittenden reed het slachtoffer dat is komen te overlijden. Hij kwam vanuit de richting Meerzorg en ging richting Tamanredjo. Vanuit tegenovergestelde kwam een andere voertuig die ook een mede inzittende in het voertuig had.

Een inhaalmanoeuvre heeft uiteindelijk geresulteerd in een dodelijke botsing. Lanti is ter plaatse overleden.

De andere medeinzittenden zijn afgevoerd naar de Spoedeisende hulp.- Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Inda
zaterdag 12 september 2020 20:10

Dat is triestAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen