zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
1
(1)

Politie en Stichting Dierenasiel vrijwilligers gaan samenwerken

lees ook ...

Vandaag 20 mei is Wereld Bijendag

Wereld Bijendag is een internationale dag. In ons land hebben wij weinig begrip voor deze belangrijke bestuivers. Wanneer wij bijen zien, worden wij angstig en bellen de brandweer om hen weg te brande...

De voorzitter van de Stichting Dierenasiel Vrijwilligers Suriname Leontine Banse-Issa, heeft op vrijdag 5 mei 2023 een onderhoudsgesprek gehad met de landelijke coördinator Buurtmanagement, de inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia. Het doel van dit gesprek was om de samenwerking tussen de stichting en de politie nieuw leven in te blazen en de bewustwording weer op gang te kunnen brengen onder de politieambtenaren.

Het optreden van de politie is zeer zeldzaam, wanneer het gaat om klachten die betrekking hebben op dierenwelzijn in Suriname. Vaak komen er klachten vanuit de samenleving waarbij dieren worden mishandeld, langs de openbare weg worden gedumpt of aan een korte ketting worden vastgezet. Men is hier dan in strijd met de wet dierenwelzijn.

De stichting wil graag een bijdrage leveren, door met mensen te praten en zo oplossingsmogelijkheden te vinden, maar dat kan alleen als er een goede verstandhouding is vanuit de verschillende actoren die een bijdrage hieraan moeten leveren.

Kia gaf aan dat die bewustwording op gang moet komen, maar dat het geen zaken zijn waarmee de politie zich dagelijks bezighoudt. Dierenmishandeling is bij de politie strafbaar, maar slechts een deel van de samenleving houdt zich hiermee bezig. Het ander deel ziet dierenmishandeling als normaal.

Hij gaf verder aan dat hij structuur wil geven hieraan. Er moet zo veel mogelijk aandacht aan besteed worden en dierenbescherming moet als onderdeel worden gezien bij de buurtmanager. Hij zal binnen zijn vermogen, er werk van maken en dit onder de aandacht gebracht wordt van de leiding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie en Stichting Dierenasiel vrijwilligers gaan samenwerken