dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Politie en legerleiding spreken elkaar

lees ook ...

Goedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag 22 mei 2024 zijn onder leiding van de regering verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het versterken en verbeteren van de veilighe...

Op woensdag 04 mei 2022 is er op uitnodiging van de leiding van het Nationaal Leger (NL) een kennismakingsbezoek geweest met de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen hield de aanwezigen voor allen één doel voor ogen te hebben; een veilig Suriname.

Naast de wnd. bevelhebber waren ook aanwezig de luitenant-kolonels Marven van Huisduinen (commandant Luchtmacht), Ashokkoemar Jagdew (commandant Landmacht), Franklin Blokland (commandant Marine), Petrus Wasimin (commandant Militaire Politie), de politiecommissarissen Ruben Kensen (wnd. korpschef), Stanley Changoer (plaatsvervangend korpschef), Bryan Isaacs (directeur Operaties KPS) en Rishi Akkal (directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer).

De leger- en politietoppers spraken af op regelmatige basis topoverleg te hebben, om gezamenlijke sport- en ontspanningsactiviteiten te ontplooien, maar ook om expertise uit te wisselen en de speciale diensten zoals het Korps Speciale Troepen, Arrestatie Team en Regio Bijstand Teams vaker gezamenlijk te laten trainen.

Eén van de bijzondere taken van het NL is het verlenen van bijstand aan de politie, ingeval zulks ter handhaving van de inwendige veiligheid of de openbare orde door het bevoegde gezag noodzakelijk wordt geacht. Tijdens gezamenlijke operaties zoals ‘Veilig Suriname’ en de diverse Covid-19 controles, werd het KPS ook ondersteund met personeel door het NL . Ook worden faciliteiten zoals het opleidingscentrum te Ayoko Kazerne Zanderij ter beschikking gesteld, wanneer er een beroep op het Nationaal Leger wordt gedaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie en legerleiding spreken elkaar