zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4
(1)

Politie benadrukt: “Vreedzaam protesteren mag, maar orde niet verstoren”

lees ook ...

Man veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel Suriname...

De militaire kamer heeft van de rechtbank Arnhem Commando Sil A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens zijn betrokkenheid bij drugs- en wapensmokkel. De 44-jarige A. wordt beschuldi...

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) betreurt het dat er op 25 november een opstoot is geweest tussen betogers en politieambtenaren. Benadrukt wordt dat het recht van vreedzaam betoog nimmer mag leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid.

Voor een ordelijk verloop van de protestacties, dienen de bevelen van de politie te allen tijde stipt te worden opgevolgd. Er zal direct worden opgetreden als blijkt dat de openbare weg wordt geblokkeerd, er geen gevolg wordt gegeven aan bevelen van de politie, personen zich provocerend en/ of opruiend gedragen en de politie op welke wijze dan ook wordt gehinderd in de uitvoering van haar taak.

Een vrouw heeft op 25 november slagen geïncasseerd in het gelaat. Dit gebeurde tijdens een vreedzame protestdemonstratie nabij het Onafhankelijkheidsplein, waar het Srefidensi-defilé gehouden zou worden. Een groep burgers, die zich bij het Onafhankelijkheidsplein had verzameld, was op dat moment bezig hun misnoegen kenbaar te maken over het beleid van de regering. Een groep politieambtenaren werd op gegeven op de burgers afgestuurd.

Een dienstdoende politieofficier heeft tegenover de aanwezige pers verklaard dat zij in opdracht van ‘een meerdere’ handelen. De bedoeling van de agenten was volgens de politieambtenaar om de burgers op ‘een zodanige afstand’ te houden, zodat zij de voortgang van de parade en het defilé niet verstoren.

De burgers belandden op gegeven moment in een discussie met de aanwezige wetsdienaren. De vrouw die volgens omstanders in de verwachting zit, bevond zich tussen de groep en was eveneens bezig haar mening te uiten. Ze werd tijdens dat meningsverschil met de politieambtenaren in het gelaat geslagen door een politieman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie benadrukt: "Vreedzaam protesteren mag, maar orde niet verstoren"