dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4
(3)

Politie belooft strengere verkeersmaatregelen in Suriname

lees ook ...

Santokhi laat kinderen met beperking verwennen

Voor 150 kinderen met een beperking was het zaterdag een leuke dag. Zij zijn in verband met de herdenking de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking door president Chandrikapersad Santokhi ve...

De politie zal geen andere keus hebben, dan met strengere verkeersmaatregelen te komen. Wat die zijn worden nog bekendgemaakt. Binnen een korte tijd hebben zich zware verkeersongevallen met de dood tot gevolg voorgedaan. Opvallend is dat de meeste van deze ongevallen tijdens de lockdownuren hebben plaatsgevonden, zegt Marcel Blackson, hoofd van de afdeling Verkeersdiensten van het Korps Politie Suriname (KPS).

Een van deze recente ongevallen was aan de Nieuw Weergevondenweg, waarbij drie jonge mensen om het leven zijn gekomen. Deze straat is volgens Blackson behoorlijk breed en goed begaanbaar. Daarbij is de verleiding heel erg groot om tijdens de lockdown, waarbij er heel weinig verkeer is op de weg, risico’s te nemen om grote snelheden te ontwikkelen met alle gevolgen van dien. Er wordt met maximale snelheden gereden.

“Ze rijden vreselijk hard en het gevolg daarvan is dat je een verkeerde inschatting kan maken. Vooral als je binnen een woongebied een grote snelheid probeert te ontwikkelen, waarbij de maximumsnelheid vastgesteld is op 40 km/u. Het is een vrij ernstige zaak. Wij komen in ieder geval met een aantal verkeersmaatregelen om de verkeerscriminaliteit te beheersen, want wat zich de afgelopen perioden heeft voltrokken, is vreselijk”, zegt het afdelingshoofd.

Het gedrag van de weggebruikers blijft zorgen baren. “Er komen meer voorlichtingsprogramma’s voor bewustwording en verantwoordelijk omgaan in het verkeer. Weggebruikers moeten nu eindelijk beseffen welk leed zij toebrengen aan de nabestaanden door hun onverantwoord rijgedrag.” Blackson roept de totale samenleving op om de lockdownmaatregelen en alle wettelijke regelingen te respecteren en na te leven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie belooft strengere verkeersmaatregelen in Suriname