zondag 24 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Politie assisteert brandweer bij grasbrand Leiding 21A en ontdekt cannabisplanten

lees ook ...

Vierdaagse training voor zorgverleners ter bestrijding van g...

Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB en het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) hebben de handen ineengeslagen om het gezondheidsstelsel te versterken, met als specifieke focus het aanpakken va...

Op maandag 21 augustus 2023 kreeg de politie van het Santodorp politiebureau omstreeks 17.59 uur een melding van een grasbrand op Leiding 21A. De brandweer verzocht daarbij de hulp van de politie om de bewoners aan te spreken.

Bij aankomst troffen de wetsdienaren de 66-jarige M.B. aan, die verklaarde dat onbekenden herhaaldelijk het gras op zijn terrein in brand hadden gestoken, wat opnieuw was gebeurd. Dit resulteerde in het overslaan van het vuur naar zijn perceel, waardoor het leek alsof hij de schuldige was. M.B. schakelde de brandweer in zodra hij het vuur en de rook opmerkte, en zij wisten het vuur te blussen.

De aanwezige politieagenten startten een buurtonderzoek om de persoon achter de herhaaldelijke brandstichting te identificeren. Bovendien verrichtten ze onderzoek in een in aanbouw zijnde woning waarvan de eigenaar al geruime tijd in het buitenland verbleef.

Op het terrein ontdekten de politiemensen tussen enkele peperboompjes een aantal cannabisplanten. De verantwoordelijke voor deze planten werd echter niet ter plekke aangetroffen.

Na overleg met een hulpofficier van Justitie werden de cannabisplanten in beslag genomen en meegenomen naar het genoemde politiebureau, in afwachting van verder onderzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie assisteert brandweer bij grasbrand Leiding 21A en ontdekt cannabisplanten