Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Update: Politie arresteert man die president bedreigt en beledigt

Geplaatst

op

door

Update 04/07/2019 Filmpje van verdachte

De 51-jarige Rudolf H is nu achter slot en grendel. Deze man is op woensdag 3 juli door leden van het Arrestatie team aangehouden in de buurt van zijn woning te Santo Boma. In een filmpje dat recent via social media is verspreid, heeft deze man bedreigende en beledigende uitlatingen gedaan naar de president. Naar aanleiding hiervan is Rudolf H in de kraag gevat en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. Hij heeft tijdens zijn voorgeleiding verklaard, dat hij te diep in het glaasje had gekeken en de bedreigende en beledigende uitspraken uit frustratie heeft gedaan. Het wapen dat in het filmpje te zien was, is bij zijn aanhouding op de locatie aangetroffen en in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rudolf H in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

1000
Benny

deze man is de weg kwijt. goed ziek en heeft dringend hulp nodig. hopelijk kan hij nog genezen worden. geen mens heeft het recht een ander te bedreigen. en aangezien hij ziek is moet de staat ingrijpen. tbs. deze moet opgesloten worden in een inrichting. voor langere tijd.

Ramon

opsluiten. niet goed voorbeeld goed dat de politie heeft ingegrepen. laat hij een voorbeeld zijn HOE HET NIET KAN.
de multimedia reageert hier op en moet het met klem erbij zetten. Dit is een gestoord iemand Tbs

ter beschikking voor de staat.
geef hem de juiste hulp in een inrichting.want je weet nooit wat hij in staat is echt te doen.
Opsluiten.

Tjitra

hij is vuurwapen gevaarlijk. hoe komt hij aan een pistool? hij is een gevaar. hij is dronken maar weet wat hij zegt. hij gaat de bak in en moet naar LPI

Mami

geef hem eten en onderbroek.laat hij de president om vergeving vragen. vergeving en hulp zoeken. hij is ziek.

ikke

“Kleine kinderen en dronken mensen vertellen de waarheid.”Advertentie

Suriname

Minister Misiekaba bezoekt Boven-Suriname

Geplaatst

op

door

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is op bezoek in Boven-Suriname. Het uitbetalen van de Algemene Kinderbijslag (AKB) is onderdeel van deze missie. Een team is ook bezig met het uitbetalen van de financiële ondersteuning aan personen met een beperking en zwakke huishoudens over het dienstjaar 2018.

Net als in Paramaribo het geval is, wil de bewindsman zelf van de personen vernemen hoe zij de werkzaamheden van het departement ervaren. “Ik vind het fijn om als minister zelf in het veld te zijn en de mensen te spreken. De boodschap die je van anderen hoort, is nooit volledig”, zegt de minister. Hij geeft aan dat hij deze manier van veldwerk heeft overgenomen van zijn politiek leider Desiré Delano Bouterse.

Vanuit Atjoni zal de minister verder varen naar Pikin Slee, waar hij zal overnachten. Daarna reist de bewindsman af naar Asidonhopo en omliggende dorpen. Een bezoek aan de granman is ook gepland. Minister MIsiekaba zal ook Pikin Lio en het Langu gebied aandoen.

Na Boven-Suriname is een werkbezoek aan Saramacca en Nickerie gepland. “Wij kunnen niet overal in Suriname gaan, maar wij zullen op een strategische wijze de problemen in heel Suriname proberen te vernemen en voor de nodige oplossingen zorgen”, zegt Misiekaba. De delegatie wordt 18 september in Paramaribo verwacht.

Lees verder

Suriname

Commissie Saamaaka Daka vraagt om eenmalige vrije dag

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van de commissie Saamaka Daka heeft een bezoek gebracht aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). De bedoeling van dit bezoek is om de bewindsman in te lichten over de plannen van de commissie ter herdenking van de ondertekening van het vredesverdrag tussen de Saamaka en koloniale overheid op 19 september 1762.

Commissievoorzitter Rinaldo Huur heeft aan de minister gevraagd, om de nodige maatregelen te treffen en alles wat binnen zijn vermogen ligt te doen om deze dag tot een succes te maken. Onlangs is aan de regering een verzoek gericht om, voor dit jaar, de dag van 19 september in te stellen als een eenmalige vrije dag. Het doel daarvan is om de Saamaka gemeenschap de gelegenheid te geven om op deze vrije dag goed tot bezinning te komen.

De commissie zal deze dag in Paramaribo op twee momenten op verschillende locaties vieren. Op 18 september wordt er een lezing gehouden in Hotel Krasnapolsky met als titel “19 september 1762: Een geschiedfilosofische beschouwing in perspectief”. Op 19 september zal er een ‘tuwe wataa” (plengoffer) plaatsvinden bij het oud gebouw van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD) aan de Kleine Waterstraat. Er is gekozen voor deze locatie, omdat de plaats waar het gebouw staat veel verband heeft met de geschiedenis van de Saramaccaners. Daarna wordt de dag verder gevierd in de Palmentuin. De Saamaka Daka wordt ook op Brownsweg, Foetoenakaba en in nog vijf grote dorpen in het Boven Suriname-gebied gevierd.

De bewindsman is ingenomen met het initiatief om deze dag te herdenken. Hij heeft zijn volle ondersteuning toegezegd en zal een deel van de viering financieren uit de begroting van de herdenking van 10 oktober. Dikan hoopt op 19 september het eerste concept van de grondenrechtenwetten te presenteren.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X