maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
2.3
(3)

Politie-agenten Moengo hebben valuta gestolen volgens arrestant

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

Irénée Kilo is niet te spreken over de politie van Moengo. “Den man na rover!” zegt hij over  politie-agenten van Moengo. Kilo werd op 13 maart gebeld door de politie om zich aan te melden bij het politiebureau, vanwege zijn rijgedrag. “Mijn auto is direct in beslag genomen en de sleutel die in mijn auto was, werd door één van de politiemannen in zijn hand gehouden. Ik mocht van hen niet meer in mijn wagen gaan, ondanks dat ik tegen hen zei dat ik geld heb in het voertuig” aldus het verslag van de geschokte Kilo.

Kilo heeft geen rijbewijs, en zou volgens de wetsdienaren de veiligheid op de openbare weg in gevaar brengen. Hij geeft toe dat hij geen rijbewijs heeft, maar ontkent dat zijn rijgedrag aanleiding was om hem op te roepen.

De 21-jarige Fransman heeft aangifte tegen deze wetsdienaren gedaan, omdat zij naar zijn zeggen 3.600 euro hebben weggenomen uit zijn auto, toen die door de hen in beslag was genomen. Na de volgende dag twee boetes te hebben betaald, kreeg hij de auto terug, zonder het geld, en de politie ontkent, dat er geld was in de auto.

Kilo ging hiervoor naar de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ), die hem zei dat hij eerst aangifte moest doen. Hij moest dit doen bij de politie van Richelieu in Commewijne. Kilo toont de pers het bewijs van de aangifte op 15 maart. “Een week is intussen voorbij en ik hoor niets van de politie”, aldus Kilo.

Met het geld zou Kilo bouwmaterialen kopen. “Hierdoor vertraagt de bouw van mijn huis.” Op de vraag hoe hij zoveel vreemd geld in zijn auto had, gaf hij te kennen, dat hij een carwash in Moengo runt en aan houtkap doet in Frans-Guyana. De Fransman zegt verder in aanmerking te komen voor de bekende financiële bijstand ‘allocation’ vanwege zijn twee kinderen. De politie heeft niet gereageerd op pogingen van de pers om antwoord op vragen te krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie-agenten Moengo hebben valuta gestolen volgens arrestant