Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wederom schenders uitgaansverbod opgepakt

Geplaatst

op

Lock 696x504

Tijdens de lockdown van vrijdagavond 21 augustus acht uur ‘s avonds tot zondagochtend 23 augustus vijf uur in de ochtend, werd in een bar aan de Zinniastraat de lockdown overtreden door meer dan veertien personen. Onder hen was een politie agent die ook rustig een borreltje nam tijdens de lockdown.

Er waren meer dan veertien personen in de bar waaronder de agent. Enkele personen hadden een toestemmingsbrief om zich van huis naar het werk te begeven en andersom, maar daar hoorde de bar niet bij. De hele groep werd zonder aanziens des persoons opgebracht naar de Politiacademie aan de Commewijnestraat om daar de lockdown verder door te brengen. Niemand kreeg een boete opgelegd. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sylvana Larijn
zondag 23 augustus 2020 23:38

Nou, hoe moeten de burgers zich er aan houden, Surinamers hebben lak aan alles, en nu pieren ze hun smoel dat er dode vallen en de covid team niks doet. Hoe kan de bar open zijn.
Zal wel van één blaka man zijn.
Blijven ongeschoolde, arrogant, nietsnutten.

Rama
maandag 24 augustus 2020 00:11

De regering doet haar best maar de bevolking moet ook haar steentje bijdragen om de verspreiding v.h. coronavirus in te dammen. Het voorkomen van nog meer besmettingen is grotendeels de eigen verantwoordelijkheid van een ieder. Hou je dus aan de maatregelen als men dat niet doet dan gaat het inderdaad een out of control situatie worden waarbij de ziekenhuizen helemaal overbelast raken en geen zorg meer kunnen verlenen. Het ligt aan de bevolking zelf om die situatie te voorkomen.

John
maandag 24 augustus 2020 00:12

De meeste Surinamers zijn hardhorend. Er zijn zoveel en regelmatig duizenden keren herhaaldelijk gezegd en verzoekt om binnen te blijven tijdens de lockdown. Als deze mensen besmet worden dan zullen ze janken dat ze niet goed worden geholpen. Nee, omdat de ziekenhuizen vol zit met ongehoorzame, alles weten de lummels.

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 00:44

Uit het bericht valt niet te halen als de eigenaar van de bar ook is meegenomen. Hopelijk is hij de 1e geweest! De boete moest ook opgelegt worden. Iedereen spuugt op de regering vanwege het dodental dat als maar stijgt. Maar wij vertrappen alle regels en maatregelen die genomen worden ter vermindering van het aantal besmette personen. De rotte appels in deze moeten hard aangepakt worden. Er moet van al deze overtreders een swap op C-19 worden genomen. Op een stoel laten slapen helpt niet. Geef ze houte banken zonder leuning om te zitten. Opstaan, alleen als je naar toilet… Lees verder »

Bryan
maandag 24 augustus 2020 13:52

Wie kent het spreekwoord:
……..SI NA BRIBI……
Surinamers moeten eerst voelen voordat men gaat geloven wat ernstig betekent.
En iedereen maar schelden dat de regering niets doet.
De agent die ter plekke ook een borrel deed moet op staande voet ontslagen worden.
Hoe wilt zo een nietsnut en dom iemand dat de bevolking het serieus neemt?
De mentaliteit van de meeste surinamers die bij de politie zitten is dat zij denken onaantastbaar te zijn en gesaved worden door collega’s.
Geef de collega’s a reward voor ieder collega die zij aanbrengen als deze zich niet aan de gedragscode houdt.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen