woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Polimedewerkers Medische Zending worden getraind

lees ook ...

Surinaamse Moslim Associatie dringt bij regering aan op tast...

De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) heeft tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om beleid te maken dat leidt tot tastbare resultaten voor de Surinaamse samenleving. ...

Medewerkers van de Medische Zending van regio Bovenlandse inheemsen, Oost Suriname en Paramaribo zullen getraind worden in het vaccineren. Bij elk nieuw vaccin moet het personeel weer bijgeschoold worden. Wij hebben nu vier soorten covid-19 vaccin. De training zal de komende week van start gaan, en praktisch worden afgesloten met een vaccinatiesessie.

De organisatie telt 52 poliklinieken, waarvan een deel nog getraind moet worden, voor het eind van dit jaar. Deze poliklinieken moeten ook gereed gemaakt worden om vaccinatiesessies te houden. De covid-19 informatie moet goed overgebracht worden. Het personeel wordt geïnformeerd, en daarna mogen zij eerst vaccineren. De organisatie  zet nu personeel dat al door dit proces is gegaan in om te vaccineren bij poliklinieken waar het personeel dit nog niet heeft gedaan.  “Wij gaan voor garantie van kwaliteit. We zijn in april dit jaar gestart met de trainingen, die in december eindigen,” haalt onderdirecteur Maureen Wijngaarde-Van Dijk aan.

“COVID-19 is een nieuwe ziekte, de COVID-19-vaccinatie is ook nieuw en we hebben nu vier vaccins voor dit virus. De introductie van een nieuw vaccin gebruik je om bij te scholen, om de koude keten van vaccins te versterken,” zegt MZ-onderdirecteur Maureen Wijngaarde-Van Dijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolimedewerkers Medische Zending worden getraind