zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Polanen in finale van paardenrace National Gallop Hungary

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

De Surinaamse  Jean-Pierre Polanen is  zesde geworden in de finale van de veertiende National Gallop, een internationale paardenrace in Hongarije. De jockey scoorde ook goed bij vorige wedstrijden, en wel in 2017 (derde plaats) en 2019 haalde hij ook finaleplaatsen. Het evenement werd live uitgezonden op de Hongaarse nationale televisiezender.

Hij deed mee aan de ‘Nationale Gallop’ over elfhonderd meter. In Budapest, Hongarije heeft hij het opgenomen tegen jockeys van India, Turkije, Mongolië, Slowakije, Slovenië, Engeland, Tsjechië, Kroatië, Italië, Oostenrijk en Hongarije. Bijgestaan  door Antoinette (captain) en Juanita Busropan (assistent),  wist hij  de zesde plaats te bemachtigen voor Suriname. De plaatsen 1 tot en met 3 zijn gewonnen door Tsjechië, India en Oostenrijk.

Dit evenement is volgens Polanen een groot tweedaags hippisch, cultureel, toeristisch en gastronomisch happening, die duizenden Hongaarse en internationale toeschouwers bij elkaar brengt. “Het is een kans om Suriname op de kaart te zetten en de aandacht te trekken van potentiële toeristen en zakenmensen”, zegt hij over het groter doel achter zijn deelname.

Eregast en sponsor van de race was de  Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolanen in finale van paardenrace National Gallop Hungary