maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
4.3
(3)

Pokro (Poke) life tijdens dinner event in Su

lees ook ...

Training in Openbaar aanbesteden

Het Caricom Secretariaat heeft in samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning een training 'Openbaar aanbesteden' georganiseerd voor de publieke en private sector. De driedaagse training...

Tijdens een exclusief dinner event in @Live Entertainment Center te Paramaribo zal de populaire rapper Poke, ook bekend als Pokro optreden. Pokro werd in 2018 in Suriname bekend met het liedje Loco Locomotief met de bekende intro: Jij bent niet van hier he, je bent lekker he. Behalve een grappige rapper, schijnt Pokro, die geboren werd als Resinjo Wijngaarde, ook een goede entertainer te zijn en zal de gasten van de dinner event zeker opfleuren.

Pokro bekender als Poke de rapper, groeide op in Su bij zijn grootmoeder. Op zijn 18de kwam hij naar zijn moeder in Nederland en woonde daar met zijn moeder en 10 zusters in Nijmegen. Over zijn jeugd vertelt hij: het was nogal armoedig in Su, ook bij mijn grootmoeder Ik waste auto’s vanaf mijn 7de jaar om wat geld te kunnen verdienen voor oma en mij.

Op school was Resinjo geen ster, om het maar zacht uit te drukken. Zijn schooljufrouw waarschuwde hem dat als hij niet goed leerde op school, hij vuilnisman zou moeten worden. In Suriname is dat een laag betaald werk, waarop men neerkijkt. Eenmaal in Nederland solliciteerde Pokro als vuilnisman en vond het werk, waarvan hij wel kon leven. Hij schaamt zich ook echt totaal niet daarvoor.

Thuis bij de vriendinnen van zijn moeder en zussen stond hij bekend als charmant en als zij die uitspraak deden zei zijn moeder: en hij is dom. Pokro is een meester in free-stylen, hij schrijft niets op, ik ben niet goed in lezen en schrijven, zegt hij zelf. (misschien heeft hij dyslexie, een lees en schrijf probleem) Maar dom is Poke zeker niet. Toen hij goed geld begon te verdienen met zijn muziek, kreeg hij steeds verzoeken van familieleden om financieele steun en hij vond daarvoor een oplossing.

Hij zei tegen de familieleden; jullie kunnen allemaal goed koken en kocht een restaurant voor hun. ”Zo heb ik hun een hengel gegeven en hoefde ik ze niet steeds een “vis” te geven”, verteld hij. Poke heeft pas ontslag genomen als vuilnisman, toen hij veel optredens kreeg en uitgeput raakte. Pokro had succes en werd gecontracteerd door het platenlabel Top Notch. Hij bleef uitkomen met zijn grappige en gewaagde clips, leuke dance moves en dynamische shows waardoor zijn populariteit groter werd.

Zijn laatst bekende nummer ging over de Covidmaatregelen en heet anderhalf meter. Dit liedje heeft hij samen gemaakt met komediant Judeska (Jandino Aspiraat in vrouwenkleding) en Ali B.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePokro (Poke) life tijdens dinner event in Su