vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Pokie heeft haar ontslag ingediend

lees ook ...

Bewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen

Bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum hebben hun bereidverklaringen ontvangen. In februari dit jaar hebben bewoners tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA),...

Minister Pokie heeft haar portefeuille ter beschikking gesteld. Pokie stelt in een schrijven aan president Santhoki, dat er geen politieke draagvlak meer is voor haar verder funtioneren als minister in de huidige regering. Volgens de communicatiedienst Suriname is er in een constructieve en openhartige sfeer gesproken met de nu ex-minister.

Vicepresident Ronnie Brunswijk bevestigd, dat hij aanwezig was bij het gesprek in de politieke top en getuige is geweest van het ter beschikking stellen van de portefeuille door  Diana Pokie. “En het is vandaag gehonoreerd. Dat alleen kan ik zeggen”, zegt Brunswijk. Hij zegt verder dat mogelijk zondag bekend wordt wie de nieuwe minister van Grondbeleid en Bosbeheer wordt. Volgens hem moet de Abop een kandidaat voordragen en de partij belegd daarvoor zondag een vergadering.

“President Santokhi heeft ingegeven door de consultaties eerder gevoerd en het feit dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd”, aldus CDS.

.De naam van Dinotha Vorswijk als opvolger van Pokie circuleert al een poos in de wandelgangen. Vorswijk is momenteel fractieleider van de Abop in het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePokie heeft haar ontslag ingediend